Nei, det er selvfølgelig ikke slik det foregår. For humor er alvorlige greier, må vite.

Når Hvalsommer-gründerne Dorina Eldøy-Iversen, Heljar Berge og et sterkt revitalisert ensemble gjør sommershowdusinet fullt på årets premiere i Fon-teltet 18. juni, har det gått med utallige arbeidstimer, atskillige mengder frustrasjon, noen bøtter med kaffe og milevis med pendling til og fra Sandefjord.

Og selvsagt masse latter underveis. En skikkelig fest, som endte på Tic-kjeller'n på Hotel Atlantic i Sandefjord har det også blitt. Det må til.

Har bygget et nytt lag

For skal man leve opp til høye forventninger, og det skal man jo, selge ut 18 forestillinger og leve godt og lykkelig sammen gjennom en lang sommer, gjelder det å sveise sammen et godt lag.

– Vi har virkelig funnet kjemien. Vi ler veldig mye og det er et godt tegn, sier Petter Vermeli.

Sammen med Mari Kjølstad og André Klausen er skuespilleren, som til daglig tjener til prim på skiva på Oslo Nye Teater og som også er en begavet sanger, ny i Hvalsommer-sammenheng. Det vil si, Vermeli, som etter sigende er den eneste sandefjordingen noensinne som er utdannet fra den prestisjetunge Teaterhøgskolen i Oslo, søkte i sin tid som syngende servitør ikke mindre enn tre ganger, men ble veid og funnet for lett.

LES OGSÅ: Petter, Julie og Sivert gjør teatersuksess i Oslo, Petter Vermeli på nye eventyr og Petter Vermeli i urpremiere på Oslo Nye Teater

– Vi mente han trengte litt mer erfaring, og det har han jo til en viss grad fått, sier Berge.

– Lett beskjemmet over vurderingen den gangen, Berge?

– Det blir tatt opp i forestillingen, for å si det sånn.

En annen som søkte som syngende servitør, er Bårdar-utdannete Mari Kjølstad. Men sangeren og musikalskuespilleren kom imidlertid gjennom nåløyet, og var med på to Hvalsommershow på 2000-tallet.

Hun er henrykt over å være tilbake som ett av navnene øverst på plakaten.

LES OGSÅ: Dro ut for å finne lokale revyartister

Det er også André Klausen, kjent fra utallige revyoppsettinger i Andebu. Han hadde også hovedrollen i spelet om Christoffer Hvidt under Grunnlovsjubileet.

– Ingen av dem var vonde å be. Det er sikkert, sier Eldøy-Iversen, som mener årets Hvalsommer-utgave ligger an til å bli tidenes sterkeste. Ikke minst hva gjelder det musikalske

Dessuten bidrar samtlige av skuespillerne som tekstforfattere. Det er også nytt, og bidrar ifølge Eldøy-Iversen til å spisse revyen ytterligere.

Etter mange års pause, er Øyvind Angeltveit tilbake i Hvalsommer-sirkuset. Ikke som skuespiller denne gangen, men som tekstforfatter og regissør, eller showdoktor som han selv liker å kalle rollen sin.

Hyller Sandefjord

Så hva kan vi vente oss av et topptrimmet ensemble under telttaket i sommer?

– Også vi har fått med oss at det er en kommunesammenslåing på gang. Så årets forestilling blir en solid hyllest til Sandefjord, sier Eldøy-Iversen.

Det blir mye på by og land og om bønder som kommer ramlende inn til byen, sier Berge og peker ertende på Andebu-sokningen Klausen.

– Også satser vi jo på at det blir en skandale eller tre før premieren som vi kan spille på, sier Angeltveit.

Vi får tro han får rett i det.

I fjor forsøkte Hvalsommer å skille den berømte allsangen etter showet ut i en egen forestilling. Til tross for  terningkast 6

i lokalavisa, fikk de et tydelig svar fra publikum: Vi vil ha show og allsang i én og samme pakke. Derfor blir det sånn.

Det betyr vaskeekte helaften i to akter, med allsang attåt.

Sandefjordingene har tydeligvis fått med seg at Hvalsommer har noe knallsterkt på gang, for forhåndssalget suser i vei som aldri tidligere.

– Flere førpremierer er så godt som utsolgt. Premieren også. Det kommer til å bli trangt på benkene, sier Eldøy-Iversen.

Hvalsommer

Første førpremiere: 9. juni (i alt fem stykker)

Premiere: 18. juni og spilles i alt 13 ganger

Regi: Øyvind Angeltveit

Koreografi: Anette Hoff Larsen

Kapellmester: Jonas Lima

Musikalsk ansv: Lars Støvland