Skal gjøre Sandefjord til fylkets «trendby»

PLANLEGGER: Trenduka har vært diskutert siden før jul. F.v. Elisabeth Teien fra Sandefjord Byen Min, og Inger-Anne Hem og Geir Ellefsen fra Hvaltorvet.

PLANLEGGER: Trenduka har vært diskutert siden før jul. F.v. Elisabeth Teien fra Sandefjord Byen Min, og Inger-Anne Hem og Geir Ellefsen fra Hvaltorvet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Foredrag, motevisning, ølsmaking og blomsterdekorasjonskurs. Sandefjord Byen Vår og Hvaltorvet slår på stortromma når de inviterer til trenduke i sentrum. Målet er å bli den ultimate «trendbyen».

DEL

– Sandefjord er gode på mange ting, og vi har mye kompetanse ute i butikkene. Denne uka handler ikke om salg eller rabatter – vi skal fokusere på faget og trender, forteller Geir Ellefsen, senterleder ved Hvaltorvet.

Sammen med Sandefjord Byen Vår har senteret planlagt en uke fylt med aktiviteter, kurs og foredrag i butikker rundt omkring i sentrum. Denne uka skal skille seg ut fra tidligere samarbeid, fordi det i hovedsak skal handle om opplevelser og service framfor salg.

For de fotballinteresserte blir det foredrag av Lars Bohinen og Lars Grorud fra Sandefjord fotball på «guttas kveld» . For de som er opptatt av klær og sko blir det motevisninger og konkurranser, og for barna blir det popkorn, ballonger, boller og brus.

LES OGSÅ: Nå åpner disse butikkene på Hvaltorvet

Trendbyen Sandefjord

Det viktigste er å få vist fram kompetansen de ansatte sitter på i butikkene. Derfor skal kundene få tips og råd om de nyeste trendene på tvers av bransjene.

– Dette er noe alle butikker kan være med på, for det er alltid en trend i alle bransjer, sier Ellefsen.

SPENTE: F.v. Elisabeth Teien, Inger-Anne Hem og Geir Ellefsen. Alle tre er positive til en trenduke i sentrum.

SPENTE: F.v. Elisabeth Teien, Inger-Anne Hem og Geir Ellefsen. Alle tre er positive til en trenduke i sentrum. Foto:

Han mener Sandefjord har potensiale til å etablere seg som trendby i Vestfold. Det mener også daglig leder i Sandefjord Byen Vår, Elisabeth Teien, og markeds- og aktivitetskoordinator på Hvaltorvet, Inger-Anne Hem.

– Det er ikke mye du ikke får her i byen som du får andre steder. Vi har gode butikker med gode produkter, sier Hem.

Vil vise fram byen

Teien i Sandefjord Byen Vår mener det er viktig å vise publikum hvilke tilbud som finnes i sentrum. Hun tror trenduka er en fin måte å vise fram byen på.

LES OGSÅ: Ny undersøkelse viser at Sandefjord sentrum har klare utfordringer

– Vi vil at folk skal se hvor flott sentrum er, og bruke de tilbudene som er her. I tillegg er det gøy for butikkene å få vist seg fram, sier Teien.

Noe for alle

Blant annet får gutta en egen kveld der bil, fotball og ølsmaking står i sentrum. Damene får en aften fylt med klær, sko, sminke, blomster og bobler. Resten av uka kan man få ulike velværebehandlinger, få inspirasjon til borddekking og konkurrere om ulike premier.

 «Trenduka» går av stabelen mandag 27.mars og fortsetter fram til lørdag 1.april. Både butikker på Hvaltorvet og ellers i sentrum står klare med aktiviteter og tilbud.

Artikkeltags