I tillegg har alle hatt det tøft i en pandemi; både bedrifter og privatpersoner. Rettelse: «matvaremafian» klarer seg bra.

Ja, de opererer som mafia. At staten og våre stortingspolitikere aksepterer slik monopol er utrolig! Men det er en annen diskusjon. Staten soper inn 100 milliarder i ekstra «strømpenger». Men det blir brettet ut i mediene at det skal senkes temperaturer i barnehager, skoler og aldershjem.

Det er fortsatt godt og varmt på Stortinget, 21 grader!! Skjønn det de som kan.

Eldre sitter og fryser, studenter har ikke råd til å dusje, til og med barn og barnefamilier har ikke råd til å dusje. Er det slik vi skal ha det i «verdens rikeste land»? Flere og flere barn i Norge blir betraktet som fattige. Flere og flere minstepensjonister lever også som fattige. Stortingspolitikere kommer fra de lekre, luksuriøse pendlerboligene på Oslos beste vestkant i sine dyre «statsbiler», til et godt oppvarmet storting, uten noen bekymringer.

Og ikke nok med det, de står der i stortingssalen og prater om at nå er det folks tur! De vet ikke hvordan folk har det de, for de lever i sin egen boble. Selv står de der i håndsydde dresser og kjoler betalt av staten. Får vanlige folk klær av sin arbeidsgiver? (Isåfall med full skatt!) Nå har de fleste politikere skjønt at det er slutt med å trikse med pendlerboliger også. Trist!

Enda en gode er borte. De blir tatt en eller annen gang, dersom ikke de har en kamerat som kontrollerer det, da. For det er jo det de gjør. De bestemmer sin egen lønn og kontrollerer seg selv. Men de slipper unna med det også. De spiller bare litt DUMME og skylder på alt og alle.

Der jeg bor, i Porsgrunn, har kommunen rotet vekk 100-talls millioner på ferge og et ferjeleie som aldri blir ferdig. Dette en ferje til 120 millioner som har ligget i 2 år uten å bli brukt, for den har ingen kaier å legge til ved. Ingen blir stilt ansvarlig der heller. Nok en gang fordi de rett og slett er udugelige, og det får ingen konsekvenser. I det private næringsliv ville alle fått sparken! Men slik er det ikke når du er politiker. Der kan du trikse med reiseregninger og pendlerboliger.

Og på toppen få lønn resten av livet. Det burde være lukurativt å være politiker. Hvorfor vil ikke dyktige næringsfolk bli stortingspolitikere? Nei, for det er smarte mennesker som kan regne eller få ting gjort. Effektivitet er de gode på. De velger å jobbe med å skape noe - utvikle noe. Det fleste stortingspolitikere har ikke vært i vanlig arbeid i privat næringsliv, kun i det offentlige.

Mitt budskap i denne saken; politikerne utsetter og utsetter å få til en strømpakke/krisepakke til næringslivet. Bedrifter går konkurs hver dag på grunn av de trege, ubrukelige politikerne vi har i Norge. De klarer ikke å få til dette. Hvor vanskelig kan det være?

Øystein Stray Spetalen sier vi får en industridød i Norge, om ikke det skjer noe fort. Kanskje vi skal lytte lytte til han denne gang? Det skal liksom være så vanskelig? Er det ikke bare for staten å betale alt over 1 kr.

Neida! Stortingspolitikerne bruker så lang tid på dette, at mange flere konkurser kommer før man får til en løsning - kanskjee en industridød som Spetalen sa. Ok nok en gang, hvor dum må man være for å bli stortingspolitiker. De kan ikke regne heller! Når det gjelder strømkrisen, så sa Spetalen dette for 8 år siden!!Men ingen av politikerne hørte på han da. Hva gjorde politikerne?

De lyttet ikke i alle fall, for de vet selvsagt best. Tilbake til enkel matematikk. Når bedrifter går konkurs mister staten inntekter og NAV må betale de ansatte dagpenger. Er det ikke bedre å få på plass en ordning som holder liv i bedrifter og har folk i arbeid?! Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord utrykker stor bekymring over alle konkurser som står foran oss. Han blant mange andre.

Å være uten arbeid kan også føre til andre problemer, noen ganger svært alvorlige. Gleditsch er en klok mann som har vært næringsdrivende tidligere og er eiere i mange små og store selskaper, og nå ordfører på sitt 20 år. Slike folk bør man lytte til! Det som er det verste med denne situasjonen er at det skjer ingenting. Vi sitter hjemme og ser på debatt på NRK at politikere står i beste sendetid å bare prater tull. Det skjer ingen ting!!Vi burde kastet egg på Stortinget, laget litt leven. For dette finner vi oss ikke i. Vi burde demonstrert i gatene. Kanskje vi hadde blitt hørt da?

Men neida, alle bare trekker på skuldrene og tenker sitt. Staten gjør hva de vil uansett. Nå er det på tide at vanlige folk bli lyttet til. Til slutt.

Kan vi klage når det er vi som har valgt de »dumme» politikerne?