Erik Hillestad åpnet kirkeakademiets sesong med foredraget «Bibelske referanser i Erik Byes diktning» i Sandefjord bibliotek onsdag 23. januar.

– Bye var utrolig flink til å trekke fram hverdagsheltene, og Hillestad gjorde arbeidet hans levende på en flott måte, sier avtroppende leder, Turid Skorge, som gir seg etter 10 år i akademiets tjeneste.

Hun forteller at arbeidet i kirkeakademiet har gitt henne mye glede, og mener at akademiet har en viktig plass i Sandefjord i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

Ønsker familier velkommen

– Vi har hatt godt besøk på arrangementene våre, men skulle gjerne ønske oss noen nye og yngre fjes. Ett av tiltakene er å velge filmen som står på programmet i mars. Her inviterer vi familier. Filmen passer for mange og kan forstås på ulike nivåer, sier hun.

«Legenden om Narnia: Løven, Heksa og Klesskapet» innledes av Leif Rune Sundli onsdag 6. mars klokken 18.30 på Parketten 1 i Hjertnes kulturhus.

Den kjente filmen handler om fire søsken som blir evakuert ut på landet for å komme unna kampene i London under andre verdenskrig. Når de leker gjemsel finner en av hovedpersonene, Lucy, et klesskap. Når hun går dypere inn i skapet, oppdager hun at hun kommer inn i en ny verden. Klesskapet blir et bilde på å bevege seg mellom en ytre og indre verden.

Filmen er tydelig preget av forfatteren C.S. Lewis´ kristne tro, og har derfor mange sentrale bibelske temaer i seg.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Foredrag om liv og død

Leif Rune Sundli har intervjuet filosof, professor, fredsforsker, forfatter og medlem at Nobelkomiteen, Henrik Syse, i forkant av hans besøk i Sandefjord 3. april. Da inviterer akademiet til et foredrag med tittelen «Det var godt han fikk slippe – eller var det det?»

– Livet er en del av døden og døden er en del av livet. Dersom vi nekter å snakke om døden og ikke ønsker å forholde oss til den, så tror jeg vi gjør noe dumt, sier Syse.

Han mener at vi må forsøke å finne et språk og trøst i denne type grensen, som døden er.

– Vi skal ikke være redde for å snakke om alvorlige ting og vi bør møte hverandre med smil, godhet og senkede skuldre, sier Syse.

Hele intervjuet kan du høre her: 

– Vi gleder oss til det spennende foredraget til Syse. Det skal ikke handle om aktiv dødshjelp i utgangspunktet, men jeg ser ikke bort ifra at vi kan komme innom temaet; at det kan være godt å få dø for noen, sier Skorge.

Foredraget kan du høre på Sandefjord bibliotek klokken 19.00 onsdag 3. april

 

Sandefjord Kirkeakademi 2019

Formål:

a) Vil bidra til dialog mellom forskjellige grupper av mennesker

b) Ønsker å skape møteplasser for fordypning og meningsbrytning om evige spørsmål så vel som tidsaktuelle utfordringer

c) Vil muliggjøre åpne samtaler med rom for innsikt, engasjement og kritikk

I nytt styre sitter: leder, Solveig Vennesland og styremedlemmer: Leif Magne Flemmen, Janne Larsen, Oddvar Thorsen, Leif Rune Sundli, Bjørn Hoelseth og Inger Rismyhr (vara).

Er medlem av Norske kirkeakademier (NKA), som igjen er medlem av det europeiske nettverket Oikosnet Europe - en avdeling av det globale Oikosnet

KILDE: Sandefjord Kirkeakademi