Disse elskes av mange europeere

Ferie på leid hytte i norsk natur topper ønskelisten til svært mange europeere.

Ferie på leid hytte i norsk natur topper ønskelisten til svært mange europeere. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange vil leie hytte i Norge, men det er for få som vil leie ut fritidsboligene sine.

DEL

– Å feriere på leid hytte er en trend som stadig blir mer populær blant europeere. Veldig mange vil til Norge, sier Pia Buen, Country Manager for utleiefirmaet Novasol.

For å dekke det økende behovet for utleiehytter trengs et bredere tilbud, men mange norske eiere er skeptiske.

– I forhold til folketallet finnes det langt flere hytter her i landet enn i Sverige og Danmark, men det er færrest objekter tilgjengelig for utleie. Flere eiere burde tenke nytt rundt dette, og gjøre sin egen feriebolig til sparebøsse i uker den ellers ikke benyttes, påpeker Buen.

Frihet og variasjon

Hun tror etterspørselen etter ferieboliger for utleie vil fortsette å øke de kommende årene.

– Dette kan ses i sammenheng med den trenden den nye delingsøkonomien representerer. Markedet for å bruke uten å måtte eie er i rask vekst. Stadig flere vil ønske å kunne nyte en hytteferie uten å måtte binde opp den kapitalen som behøves for å kjøpe, uttaler Pia Buen.

Det er tyskerne som utgjør den største gruppen gjester på norske utleiehytter. På de neste plassene følger nederlendere og dansker. Også sveitsere, østerrikere og svensker har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene. Samtidig har nordmenns interesse for å leie feriehus i eget land vist klar vekst.

Optimistisk næring

Optimismen er for tiden stor innen reiselivsnæringen i Norge, ifølge Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge og kultur i hovedorganisasjonen Virke.

– Vi har tro på at den positive veksten fortsetter i 2017. Undersøkelser viser at bransjen selv har høye forventninger. Reiseoperatørene ser det som sannsynlig med en omsetningsvekst på opp mot 10 prosent i år, sier Endresen Normann.

Hun mener at videre suksess for norsk turistnæring avhenger av at vi tar hele landet i bruk, kan tilby kvalitet og har fokus på de reisendes opplevelser.

– Samtidig må vi sørge for en bærekraftig utvikling. Naturen vår er fortsatt den viktigste grunnen til at folk besøker Norge. Hvis vi ikke tar godt vare på den, vil vi ikke lenger ha et produkt å selge om noen år. (ANB)

Artikkeltags