Gå til sidens hovedinnhold

I denne saken har jeg sett at Høyre lokalt har frekkhetens nådegave.

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle plasser ved Musikk, dans og drama opprettholdes, Kunst, design og arkitektur opprettholdes, Toppidrettsfag opprettholdes som i dag, og det skal bygges nytt kjøkken for Restaurant og matfag (RM).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det skal igangsettes et bransjesamarbeid for rekruttering til RM sammen med næringslivet. Dette legger til rette for en fremtidsrettet linje for RM og er en satsing på Sandefjord videregående skole (SVGS).

Vi i Arbeiderpartiet har kjempet, og fått gjennomslag sammen med våre samarbeidspartier på fylket.

LES OGSÅ: Hva? Skal landets eldste kokkeskole bli et tomt krabbeskall???

På lik linje med elever og lærere ved Sandefjord videregående skole har jeg som lokalpolitiker vært frustrert, opprørt og engasjert i saken om utdanningstilbudet til våre ungdommer.

Flere linjer har vært truet med kutt og endringer, og jeg har vært svært kritisk til prosessen.

På grunn av at både innbyggere, lokalavisa og lokalpolitikere har engasjert seg, har vi klart å redde utdanningstilbudet ved SVGS for framtida.

LES SAKEN HER: Bygger nytt kjøkken, men legger ned restaurant- og matfag: – Dette var det vi fryktet

I denne saken har jeg sett at Høyre lokalt har frekkhetens nådegave. Først så tvinger de gjennom en sammenslåing av fylkene, mot begge fylkenes vilje.

Så kutter de i overføringene til fylkene, så våre fylkespolitikere må kutte 100 millioner i året i drift. Når store deler av fylkesbudsjettet går til videregående opplæring så sier det seg selv at det kreves tøffe prioriteringer.

Før fylkessammenslåingen har høyrestyrte Vestfold fylke over mange år nedprioritert RM ved SVGS ved å bygge opp faget i både Tønsberg og Larvik.

Høyre i Sandefjord tok aldri til motmæle mot dette da de styrte fylket fram til for et år siden. De har heller ikke sagt et eneste ord i offentligheten for å ta vare på skolesekretærene ved skolene i Sandefjord, som også berører mange ansatte.

LES OGSÅ: Nå kan elevene endelig juble

Det er kanskje lettest for Høyre å være kritisk der man ikke trenger å forholde seg til realitetene, kan skylde på andre og ikke styrer selv?

Jeg har et brennende engasjement for barn og unge, i likhet med mange av mine partikollegaer.

Jeg vet at våre fylkespolitikere har jobbet knallhardt for å finne de beste løsningene for ungdommene i hele fylket, og det har vært en svært krevende oppgave. Samtidig som de vedtar å bygge nytt kjøkken og satse på RM videre på SVGS, så vedtar de å legge ned hele skolen i Seljord, der de også har hatt RM.

Det har vært tøffe tak. På vegne av ungdommene i Sandefjord er jeg derfor glad for at vi har fått gjennomslag for å bevare utdanningstilbudet ved SVGS.

Selv om vi kanskje må bruke et par år på å nå målet, vil en satsing på RM i nye moderne lokaler i samarbeid med næringslivet kunne løfte en av landets eldste kokkeskoler opp til en ny glansperiode.

For å få til det må alle gode krefter samarbeide.

LES OGSÅ:

Legg ned fylkeskommunen – og gjør det nå!

Hva skulle vi gjort nå i koronatiden uten musikk og dans, teater og sang? Prøv selv å tenke et liv uten!

Hva mente disse to egentlig da dette bildet ble tatt?

Kommentarer til denne saken