Allerede onsdag skal det skye mer til utpå dagen. Først stiger temperaturen til 21–22 grader, med rolige vindforhold og solgangsbris, før det kan bli fare for noen regnbyger.

– Torsdag blir det litt mer skyet, og også sannsynlighet for regnbyger utpå dagen. Det kan nok være litt torden i disse bygene. Og det blir omtrent samme temperaturer som i dag, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør til Sandefjords Blad.

– Er det snakk om store lokale forskjeller?

– Mest sannsynlig får alle litt nedbør, men det vil nok være store lokale forskjeller på et tidspunkt, som er litt i bygenes natur, sier Skattør.

LES OGSÅ: Her er noen lynkjappe tordentips – dette bør du gjøre når det braker løs

Skiftende, så opphold

Fredag ser det videre ut til at dagen starter bra med en del sol, før det skal skye over igjen.

– Det er et lavtrykk som kommer inn fra Vestlandet utover dagen, som gir regn utover kvelden og natt til lørdag, sier Skattør.

Hun beskriver at det vil regne mer jevnt fredag kveld, og at det ikke blir den samme typen bygevær som torsdag.

– Da blir det mer gråvær, som nok kan henge igjen til utpå dagen lørdag, sier Skattør.

LES OGSÅ: Hørte du det smalt? Her slo lynet ned

Oppholdsvær lørdag – usikkert søndag

Lørdag skal imidlertid skyene sprekke opp litt, og det blir oppholdsvær og perioder med sol. Søndag er prognosene usikre.

– I prognosene er det et område med en del byger ute i Skagerak, men der er passeringen litt usikker. Halvparten av prognosene viser at det kan bli nedbør og halvparten viser at det blir opphold, så vi må nesten bare vente til det nærmer seg, sier Skattør.