– Og nå er vi klare med et nytt slipp til Kurbadhagens sommerprogram. Det er Ingebjørg Bratland som kommer i juli, sier bookingansvarlig, Ida Stein.

Hun gleder seg stort til å få Bratland tilbake til Kurbadhagen-scenen.

– Det ble helt magisk sist hun spilte hos oss. Hun kommer til vår utescene med band 20. juli, utdyper Ida.

Nå om dagen er Bratland å se på skjermen i «Hver gang vi møtes» på TV2. Slik får flere en mulighet til å bli godt kjent med artisten.

Fra folkemusikk til pop

Bratlands karrière begynte i ung alder i folkemusikkmiljøet, men hun har beveget seg ut av dette og mot popverdenen – selv om låtene

har et umiskjennelig Bratlandsk særpreg.

Artisten har nå fylt 30 år og har de siste årene vært veldig aktiv på konsertfronten. Ifølge en pressemelding fra managementet har hun turnert jevnlig med ulike prosjekter, deriblant med platene «Månesinn» (2015), «Hjarteskjell» (2017) og «Papirfly» (2020), i tillegg til salmeprosjektet «Til Alle Tider» med Espen Lind (2019) og juleprosjektet «Klokkene kallar» som besto av en EP og en jule-antologi utgitt i samarbeid med Cappelen Damm på tampen av 2020.

100 millioner avspillinger

Bratland beskrives som nysgjerrig og oppsøkende i sine musikkvalg, og det er godt synlig blant et knippe av hennes mest kjente låter, som er en blanding av hennes egne og tolkninger av andres låter.

Med låter som «Fordi eg elskar deg», «Ljos» og «Stjernene» med Lars Vaular har hun laget segen plass i den norske folkesjelen. Live er hun en fabelaktig formidler, og en konsert med Ingebjørg byr alltid på låter ispedd lune anekdoter.

– Den miksen har gitt henne et stort og entusiastisk publikum over hele landet, i tillegg til nærmere 100 millioner strømminger på digitale plattformer og både gull- og platinatrofeer for de fysiske utgivelsene sine, står det i pressemeldingen.

Kurbadhagen lover å avsløre flere konsertnavn de kommende dagene.

– Konserten med Ingebjørg Bratland ser vi veldig fram til. Publikum kan kjøpe billett med tapas som serveres før konserten, eller vanlige konsertbilletter, legger Ida til.

LES OGSÅ: En drøm går i oppfyllelse: – Majestetisk, storslått og episk er ord som er vanskelig å unngåNå kan du begynne å glede deg til sommeren: – Dette blir en skikkelig festkveld