Gå til sidens hovedinnhold

Ingen endring i reiserestriksjonene

Det blir ingen endringer i reiserestriksjonene myndighetene har innført som følge av pandemien.

Det opplyste justisminister Monica Mæland (H) på regjeringens pressekonferanse onsdag.

Nordmenn kan reise på ferie til alle land i Norden, men bare til områder der smittepresset er akseptabelt.

Alle regioner i Finland, Island, Grønland, Færøyene og Danmark oppfyller i dag de norske kriteriene. For Sverige er det imidlertid bare Gotland som tilfredsstiller kravene.

– Utlendinger som ikke oppfyller kravene, blir bortvist. Det er ikke åpnet for reise fra land utenfor Norden, såframt det ikke er knyttet til jobb eller bolig, sier Mæland.

Fakta om lettelser i koronatiltak fra 15. juni

* Det åpnes for fritidsreiser i hele Norden der smittepresset er akseptabelt. Alle regioner i Finland, Island, Grønland, Færøyene og Danmark oppfyller i dag kriteriene. For Sverige er det kun Gotland som tilfredsstiller kravene.

* Familiemedlemmer fra hele EØS som skal besøke barn, barnebarn, foreldre eller besteforeldre, skal nå få reise inn i landet. I tillegg får ektefeller og samboere fra tredjeland, som har fått innvilget søknad om familiegjenforening, nå reise inn.

* Treningssentre, badeland og svømmehaller gjenåpnes på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

* Det blir tillatt med arrangementer med inntil 200 personer. Kravet om at ansvarlig arrangør må ha oversikt over deltakerne, opprettholdes. For private samlinger er gruppestørrelsen fremdeles 20 personer.

* Forbudet mot arrangementer over 200 personer gjelder også varemesser og midlertidige markeder, men ikke loppemarkeder i regi av frivillige organisasjoner.

* Det gis unntak fra én-metersregelen for profesjonelle utøvere innen kultur og idrett i forbindelse med arrangementer, herunder spillere og støtteapparat under seriekamper i toppfotball.

* Det gis unntak fra én-metersregelen for personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir og andre skolelignende tilbud.

Les også

Smittevernekspert med gladmelding om klorvann – i Sandefjord gjøres det klart for sommeråpning

Les også

I dag kunne endelig Rune og gjengen fra Sandefjord reise til Danmark: – Det blir deilig

Les også

Fjord Line setter inn MS Oslofjord på «ny» rute

Les også

Åpner for feriereiser i hele Norden – men bare til Gotland i Sverige

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.