Ingen grunn til frykt. FNs klimapanel overdriver

Av

Endelig kom Sandefjords Blad med en helsides omtale av vårt klima, som forteller en annerledes sannhet enn det en ensidig dommedagsprofeti har fått messet om i årtier. Ikke en dag for tidlig slik jeg ser det, og heldigvis er jeg ikke alene om det synet. En god annonse fra Klimarealistene.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Men så blar jeg om et par sider i avisa og møter Steinar Ulrichsens overskrift: «Jo – klimakrisen finnes, og den er ekte». Han går rett i strupen på Klimarealistene, som har betalt for en hel side i avisa. Hans stilling er å formidle alle typer syn og innlegg, enten det faller ham i smak eller ikke. Dette presiserer han også veldig omgående og på en måte som er svært sjelden å se fra redaktøren. Han ber nesten leseren om unnskyldning for at han har tatt inn annonsen. Veldig merkelig, tenkte jeg og leste videre.

To forskjellige ting

Dette var en kontroversiell annonse som skulle vurderes – og sitat: «den hevder at klimakrisen ikke finnes, og den sauser – etter mitt (redaktørens) syn – sammen en rekke påstander som angivelig blir hevdet av alle oss som er bekymret for miljøet.» Sitatet er slutt, og jeg ser at her «sauser» Ulrichsen det veldig til uten hjelp av Klimarealistene. Klima og miljø, hr. Redaktør, er to forskjellige ting.

Det er helt riktig at miljøet bekymrer oss alle, og her kan hver og en av oss gjøre mye med blant annet forsøpling av plast som har blitt en miljøversting.

Lytt til fysikere!

Klima derimot er det andre faktorer som påvirker, og der bør vi lytte til fysikere og forskere i lignende kategorier for å finne sannheten. Fortrinnsvis forskere som ikke lar seg kjøpe av maktglade og pengegriske politikere i sterke organisasjoner som FN.

Søk opp Bergsmark Youtube.com og lytt til den norske fysikeren Stein Bergsmarks video. En ærlig norsk fysiker som forklarer hva som skjer i «klimamiljøet» der pengemakta rår og forskernes resultater omskrives så det passer inn i dommedagssekten som skremmer penger ut av folk. Vi skal kjøpe/betale oss ut av det.

Ikke troverdig

Ulrichsen mener også at budskapet er dårlig timet. Verden står foran en større krise etter Covid-19 sitt inntog. Han skriver at det må legges en plan for hvordan dette skal gjøres på en smart måte. Løsningen er å støtte seg på FNs klimapanel. Denne rapporten er slett ikke troverdig etter politisk omskrivning, og hva er løsningen på klimatiltak fra FN? Jo – gi oss milliarder, og klimaet vil bli bra hvis vi struper klimagasser som i hovedsak de mener er CO₂ – den viktigste gassen vi har for at det er levelig på vår planet!

Atmosfæren inneholder 0,04 % CO₂. Hvis den kommer ned på 0,02 % vil livet på jorda begynne å dø ut. Grønne vekster dør, og dermed vil heller ikke dyr og mennesker kunne leve. Dette er et verre scenario enn om CO₂ øker. En økning vil gi bonden bedre betingelser for matproduksjon. Det er ikke for tull at gartnerier blir tilført CO₂.

Feilaktig inntrykk

Til slutt kommer Ulrichsen med en uttalelse som virker svært skremmende. Han mener at klimagassutslippene er alvorlige og at ni av ti puster inn giftig luft.

Hva i all verden er det for en gass? Kan du navngi hva den lufta er forgiftet med?

Media gir dessverre et feilaktig inntrykk av klimaets endringer, og ingen, verken dagspressen, NRK, SVT eller politikere stiller kritiske spørsmål til et ensidig massekjør for FNs klimapanel og nødvendigheten av avlat i form av skatter og avgifter som pålegges folket. Det finnes ikke snev av usikkerhet. Er ikke det rart når nær 1.000 forskere har et annet syn på samme klima?

Det er tross alt en del skarpskodde fysikere og matematikere som har vendt blikket litt lenger ut i verdensrommet og sett at mennesket blir liten i denne sammenhengen. Det er krefter vi ikke helt forstår ennå. Men FN har en annen teori som ikke er ny, men brukt før: «Straks pengene i kisten klinger, CO₂ ut av atmosfæren springer»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.