Ingen i SF permitteres

Permitterer IKKE ENNÅ: SFs daglige leder, Espen Bugge Pettersen, jobber hardt for å få klubben ut av denne situasjonen på best mulig måte.

Permitterer IKKE ENNÅ: SFs daglige leder, Espen Bugge Pettersen, jobber hardt for å få klubben ut av denne situasjonen på best mulig måte. Foto:

Mandag ble det klart at SF og resten av toppfotballen i Norge foreløpig ikke permitterer spillere eller trenere. Individuell trening og utsatt fellestreninger er foreløpig plan.

DEL

Mandag morgen hadde klubbene i toppfotballen I Norge nok et telefonmøte. Permitteringer og felles oppstart av treninger var sentrale temaer i den to timer lange telefonkonferansen. Foreløpig blir det ingen permitteringer i klubbene.

Sandefjord Fotball og alle de andre klubbene skal diskutere eventuelle permitteringer med spillerforeningen NISO og trenerforeningen før det iverksettes varsel om dette.

Ny felles oppstart

Det ble også enighet om at felles treninger tidligst kan begynne 31. mars. Det er et grep for å gi alle lagene like vilkår. Karantenekrav gjør at flere lag først kunne samles 31. mars, og ikke den 26. mars, som var den opprinnelige datoen.

– I solidaritet med de klubbene som ikke kom hjem før i helgen, ble det avgjort at organiserte treninger utsettes til 31. mars. Dette handler om å gi like konkurransevilkår, sier daglig leder i SF, Espen Bugge Pettersen.

Spørsmålet om permitteringer og hvordan det eventuelt skal løses vil NISO, NTF og Trenerforeningen fortsette å diskutere de neste dagene. Det er berammet et nytt møte onsdag med alle toppfotballklubbene. Fram til møtet onsdag forholder Bugge og klubben seg i ro.

Diskusjoner rundt permitteringer og kontraktstilbud fra andre klubber var tema i møtet. Nå er det klart at det ikke vil bli sendt varsel om dette ennå.

En spiller er fra klubbens side fristilt dersom man permitteres og står fritt til si opp med 14 dagers oppsigelsestid. Det skaper et dilemma for klubbene.

Klubben jobber nå med å kutte kostnader, Det er med på å sikre noe, men det er en utfordrende tid for klubben.

– En utsettelse av billettinntekter er én ting, men vi må huske på at våre sponsorer også er rammet i denne krisen. Det gjør det kan bli en situasjonen der det kommer bortfall av inntekter. Det kan bli en utfordring for vår del. Permitteringer kan derfor ikke utelukkes, sier Bugge Pettersen

Tøff hverdag

Sandefjord Fotball har siden høsten 2019 vært i rød sone. Jobben med å komme seg ut av sonen og vekk fra rapporteringskravet til lisensnemnda har vært én av de store oppgavene til administrasjonen de siste månedene. Denne krisen kommer derfor på toppen av et allerede utfordrende år for klubben.

– Vi er i en sårbar situasjon. Det er ikke til å stikke under en stol. Utfordringene vi er i, skaper et et konstant behov for likviditet. Hvis inntektene stopper opp, øker presset på en allerede tøff økonomi, sier Bugge Pettersen.

Han håper at situasjonen ikke vil bli langvarig og at det vil være mulig å begrense konsekvensene.

Den tida han og klubben nå står i, håper han varer kortest mulig, slik at konsekvensene blir så få som overhodet mulig. På et tidspunkt vil sesongen starte opp igjen. Forhåpentligvis kommer klubben igjennom denne tida med hodet over vannet.

– Dette handler om mer enn bare fotball. Det er jobbene til mange. Vi er over 50 årsverk i SF. Nå handler det ikke bare om kamper, men at folk skal ha en jobb å gå til. Det kjenner jeg på i disse krevende tidene, sier Espen Bugge Pettersen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags