Gå til sidens hovedinnhold

Ingen kø da Hvaltorvet åpnet: – Dette blir litt verre enn i mars i fjor

Senterleder Geir Ellefsen er på vei rundt til alle butikkene mandag morgen. Han forteller om ansatte og drivere som har gledet seg hele helgen til å endelig kunne åpne butikken igjen.

For abonnenter

– Da blir det mer å gjøre på dere i senterledelsen også, da. Når alle butikkene er åpne igjen?

– Vi «gønnær» på. I dag er det bare blide ansikter å se, sier han.

Han tror det vil ta litt tid å «ta igjen det tapte», men han har så absolutt trua. Det viste seg at Hvaltorvet endte med en omsetningsøkning i 2020, på tross av at omtrent halvparten av butikkene holdt stengt i mars og april. I år gikk de fleste butikkene glipp av påskehandelen, så sånn sett – sammen med flere stengte butikker – var vårens handel verre stilt enn tilsvarende periode i fjor.

– I fjor hadde senteret omtrent halvparten av omsetningen i mars sammenliknet med året før. Nå har vi nesten hatt fire uker med mange stengte butikker. Tallene har vi ikke fått ennå, men det blir litt verre enn i 2020, sier han.

Det blir som å sammenlikne epler og pærer dersom man skal sammenlikne uke for uke med omsetning. I fjor var 2. påskedag denne mandagen, mens i år ligger vi en uke foran.

– Når påsken er sein får vi en del hyttefolk innom for å handle, sier Ellefsen.

LES OGSÅ: På mandag blir tiltakene litt lettere: – Skulle ikke holdt butikkene stengt så lenge

– Ikke krise, men heller ikke gøy

Omsetningsmessig pleier inntektene i påsken å ligge under gode måneder som juli og desember. Likevel er det vanligvis gode dager på kjøpesenteret.

– Disse stengte ukene vil påvirke årets resultat. Det er ikke krise, men heller ikke gøy, sier Ellefsen.

Senterlederen synes det er veldig hyggelig å høre summing av kunder igjen. Han forteller at det så langt ser ut til å bli en vanlig mandag.

– Det ser lovende ut og det drar seg nok til etter hvert. Men vi har lange åpningstider, så det skal være mulig for kundene å finne tidspunkter med færre folk, sier han.

Det er også bra med folk på de to kafeene som er åpne. Både Kafka og La Baguette serverer igjen sittende gjester.

– Når det gjelder Espresso House så får de varene sine sendt fra sentralt hold. De hadde behov for noe lengre forberedelsestid og åpner onsdag morgen, sier Ellefsen.

LES OGSÅ: På mandag åpner butikkene igjen: – Blir fint å få de permitterte tilbake på jobb

Kommentarer til denne saken