Gå til sidens hovedinnhold

Ingen skam å snu

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikere i Sandefjord, jeg ber dere ta lærdom av den grusomme katastrofen på Gjerdrum, et enormt kvikkleireskred i et nybyggerstrøk. Vi har ingen garanti for at ikke en liknende katastrofe vil kunne skje her, hvis det planlagte jernbanetraseeforslaget fra Bane NOR, som dere enstemmig har gått inn for blir realisert.

Over Unneberg, et rødt kvikkleireområde som kan sammenliknes med Gjerdrum, skal det iflg. traseeforslaget gå en gigantisk jernbanebro på flere hundre meter.

Vi er nå blitt kjent med at menneskelig aktivitet på rødt kvikkleireområde kan utløse skred. Broen kommer derfor med stor sannsynlighet til å kollapse før eller senere.

Stakkars mennesker som kjører tog i det broen kollapser, stakkars mennesker som ligger kvestet i leirmassene, stakkars pårørende og stakkars lokalsamfunn.

Dere politikere sitter med et stort ansvar. Konsekvensene av å bygge i rødt kvikkleire område, burde være vel kjent for dere nå.

Jeg ber dere ikke å gamble med våre liv, men sørge for at Sandefjord fortsatt blir en trygg kommune å bo i og at det fortsatt blir trygt for oss å ta tog til og fra Sandefjord.

Det er ingen skam å snu i tide, det er en skam ikke å snu.

Kommentarer til denne saken