Stjal sykkelforretningens aller dyreste sykkel

- Tyvene stjal en Trek-sykkel, som er mye dyrere enn denne utgaven, forteller assisterende butikksjef Preben Andreassen hos Spinn Sykkelshop AS.

- Tyvene stjal en Trek-sykkel, som er mye dyrere enn denne utgaven, forteller assisterende butikksjef Preben Andreassen hos Spinn Sykkelshop AS. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En person kastet en stor stein gjennom vinduet til Spinn Sykkelshop AS like før midnatt natt til tirsdag. Deretter stjal han en sykkel verd 80.000 kroner.

DEL

– Jeg ble oppringt av vaktselskapet vårt, Team Security, ved 00.30-tida natt til tirsdag. Han fortalte at det var et digert hull i det ene vinduet vårt, forteller assisterende butikksjef Preben Andreassen i Spinn Sykkelshop.

Da Andreassen like etter kom til butikken, kunne han konstatere at noen hadde kastet en tung stein gjennom vinduet ved passasjen som går gjennom Søebergkvartalet. Hullet var så stort at man kunne spasere gjennom det.

Pubgjester så tyveriet

Flere personer fikk med seg deler av det frekke tyveriet. De var gjester på puben Murphy, der de feiret Islands sensasjonelle seier over England i fotball-EM mandag kveld.

LES OGSÅ: Bedriften hadde ikke varslet om at de testet røykvarslerne

– Steinen lå like innenfor vinduet i butikken, og det var glassbiter overalt i inngangspartiet vårt, forteller Andreassen.

Like innenfor butikkvinduet sto butikkens absolutt dyreste sykkel på utstilling. Det var en Trek Procaliber 9,9 SL. Det er en terrengsykkel som brukes i store mesterskap, blant annet i VM.

Har trolig løpt av gårde med sykkelen

Andreassen tror ikke det var mer enn én person som sto bak tyveriet.

– Det var neppe tilfeldig at man stjal vår mest kostbare sykkel. Jeg vet ikke hvordan han kom seg bort etter tyveriet, men han løp trolig av gårde med sykkelen. Han kunne nemlig ikke sykle på den – for det var ikke pedaler på den, sier han.

Politiet var kjapt på pletten etter tyveriet.

LES OGSÅ: Mopedist stanset uten lappen

– Politiet hadde allerede snakket med personer på Murphy, og sikret seg spor etter innbruddet. De var gått da jeg kom til butikken, sier Andreassen.

Tyven hadde rød seilerjakke med gul hette

– Vi fikk melding klokka 23.40 at en mann hadde kastet en stein gjennom vinduet på Spinn. Vi var der veldig raskt, fordi vi tilfeldigvis hadde en patrulje like i nærheten, forteller fungerende krimsjef Tor Øyvind Weiby Volle i Sandefjord-politiet.

Tyven hadde på seg en rød seilerjakke med gul hette, og hadde det som blir beskrevet som noreuropeisk utseende. Han hadde på seg en dongeribukse.

– Vi fikk beskjed om at han syklet fra Spinn i retning Prinsens gate, og videre nedover mot Draaben, sier politimannen.

Han ber om at personer som var i sentrum rundt 23.40 og som kan ha sett tyven, om å ta kontakt på politiet på telefon 02800. Det kan hjelpe til med å oppklare tyveriet av sykkelen som er verd 80.000 kroner.

– Vi har sikret oss spor fra åstedet, sier Weiby Volle.

Sto vakt i butikken hele natten

Andreassen sto på vakt i butikken hele natt til tirsdag, med det gapende hullet i ruta. Først på morgenen kom det en glassmester og satte inn et midlertidig vindu i påvente av et nytt.

– Jeg brukte tida til å feie bort alle glassbitene i butikken. Det tok tid å rengjøre, sier han.

Innbruddet fikk ingen praktiske konsekvenser for Spinn Sykkelshop tirsdag. Forretningen var åpen som normalt.

– Vi er heldigvis forsikret mot slike tyverier. Men vi har kostbre egenandeler, sier Andreassen.

Har sjelden innbrudd

– Har dere ofte innbrudd i butikken?

– Vi hadde et par før vi flyttet til dagens lokaler for en tid tilbake. Jeg kan ikke huske at vi har hatt innbrudd de siste årene, sier Preben Andreassen.

Innbruddet er anmeldt til politiet.

Artikkeltags