Oransje skjerf for et varmere samfunn

VARME: Statuen «Mor og barn» i Byparken har blitt kledd opp med oransje skjerf for å skape blest om årets TV-aksjon.

VARME: Statuen «Mor og barn» i Byparken har blitt kledd opp med oransje skjerf for å skape blest om årets TV-aksjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gikk du gjennom byen i dag tidlig kunne du se at statuer, trær og lyktestolper hadde fått seg et varmende skjerf.

DEL

Det er Kirkens Bymisjon som har vært ute i nattens mulm og mørke for å gjøre årets TV-aksjon synlig for byens befolkning.

Sandefjordsavdelingen av Kirkens Bymisjon har fått en mengde med hjemmestrikkede skjerf fra lokale ildsjeler som har lagt ned kjærlighet i hver eneste maske.

– Vi har hengt ut rundt 250 skjerf i både Sandefjord sentrum, Stokke og Andebu. Med disse skjerfene ønsker vi å spre varme og glede. Mange går en kald høst og vinter i møte, og mange står alene. Skjerfene kan du enten bruke selv og vise at du er for et varmere samfunn, eller gi det videre, forteller Magnar Teien, bydelsansvarlig for Kirkens Bymisjon i Sandefjord.

Av pengene som kommer inn på aksjonsdagen, vil Sandefjord få støtte til tre konkrete prosjekter.

– Vi har fått støtte til prosjektet, «Generasjonsmøter». Det går på sosialisering på tvers av generasjoner. «Skattkammer», kaller vi det andre prosjektet, der har vi fokus på barnefattigdom og familier med lav inntekt. Det siste prosjektet vi skal jobbe med har fått navnet «Veiviser», det er rettet mot innvandrergrupper, forteller Teien.

LES OGSÅ: Sunniva og Magnar vil iverksette tre tiltak som skal gjøre Sandefjord til en bedre by å bo i

Han oppfordrer også folk til å bli med på TV-aksjonen som bøssebærere, og kan lokke med en skikkelig lun konsert i forkant av innsamlingen. Det er en gruppe musikere bestående av Lars Moen, Sigurd Ohrem og Knut Nordhagen. Gruppen skal spille i Hjertnes kulturhus klokken 14.30 før bøssebærerne går ut for å samle inn penger. Repertoaret består av låter av Crosby Still & Nash.

LES OGSÅ: TV-aksjonen 2018: – Trenger frivillige

TV-aksjonen 21. oktober blir kalt verdens største dugnad, har blitt arrangert hvert år siden 1974.

Artikkeltags