– Håper vi kan fylle bøssene

UTE MED BØSSENE: Victoria Lillelien og Malin Bakke er ute og samler inn penger til Unicef. Dette er årets bøsser - med riktig emblem.

UTE MED BØSSENE: Victoria Lillelien og Malin Bakke er ute og samler inn penger til Unicef. Dette er årets bøsser - med riktig emblem. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Victoria Lillelien og Malin Bakke er bøssebærere for TV-aksjonen for første gang. Nå er jentene ute i Sandefjord og håper på stor giverglede i kommunen vår.

DEL

Klokka 16 startet årets TV-aksjon, og i hele landet går bøssebærerne rundt for å samle inn penger til Unicefs arbeid. Formålet med årets innsamlingsaksjon er å gi utdanning til barn i krigsrammede områder.

Det er i dag 27 millioner barn som ikke får skolegang fordi de lever i områder med krig og konflikt.

Victoria Lillelien og Malin Bakke – som er elever på åttende trinn ved Varden ungdomsskole – stiller med glede opp saken. De er allerede ute med bøssene og håper byens befolkning tar dem godt imot.

– Vi har lyst til å gjøre noe for dem som trenger hjelp og er veldig spente, sier Victoria like før hun forlater ungdomsskolen.

To timer ute

– Vi håper det er mange som har lyst til å støtte, fortsetter Malin.

De to jentene ser gjerne at bøssene er fulle innen de vender tilbake til Varden klokka 18.

Det var hektisk aktivitet på ungdomsskolen like før bøssebærere og sjåfører skulle ta fatt på oppgaven. Mange har stilt opp for årets aksjon.

– Jeg håper alle tar bøssebærerne hjertelig imot og gir til innsamlingsaksjonen, sier Evy Kruse i Sandefjord Soroptimistklubb.

De har ansvaret for gjennomføringen på vegne av Sandefjord kommune.

– Det er mange frivillige i aksjon i dag, og vi setter utrolig stor pris på den innsatsen de gjør, fortsetter hun.

851.000 kroner

Allerede før bøssebærerne la i vei kunne Soroptimistene fortelle at næringslivet og organisasjoner i Sandefjord allerede har bidratt med 851.000 kroner.

– Det er et fantastisk resultat, og jeg tror faktisk det vil øke ytterligere, sier Bente Broager, som har hatt ansvaret for denne delen av innsamlingsaksjonen. 

Artikkeltags