Haukerød-laget med solid innsats i Lego-ligaen

HAUKERØD-LAGET: Julie Aatangen Nerlie (bak, f.v.), Sara Oline Arnesen Forreløkken, Emilie Ringdal Andersen og Elena Morina. Sonja Ramberg (foran, f.v.), Tomine Brovold Sagatun, Aurora Wike Snildal, Emma Waal Håkonsrud og Toben Lastein.

HAUKERØD-LAGET: Julie Aatangen Nerlie (bak, f.v.), Sara Oline Arnesen Forreløkken, Emilie Ringdal Andersen og Elena Morina. Sonja Ramberg (foran, f.v.), Tomine Brovold Sagatun, Aurora Wike Snildal, Emma Waal Håkonsrud og Toben Lastein. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Laget fra Haukerød skole, «Team A», ga alt og imponerte dommerne under First Lego League i Fornebu.

DEL

INNSENDT LESERSAK:Siden midten av september har 14.000 barn og unge fordelt på 900 lag jobbet for å løse utfordringer mennesker kan møte på når de utforsker verdensrommet. Team A fra Haukerød Skole var ett av de 49 lagene som kom gjennom nåløyet og representerte Sandefjord i den skandinaviske finalen.

I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forsking, teknologi, robotkjøring, markedsføring og kjerneverdier.

Fikk skryt fra arrangører og dommere

Team A består av ni jenter og tre gutter på 11 til 12 år. De realfagsglade elevene kom til den skandinaviske finalen etter å ha imponert stort under den regionale finalen i Sandefjord hvor de tok med seg hele tre priser hjem. Til tross for at det ikke ble topplassering, høstet laget skryt fra arrangører og dommere, og kunne dra hjem med hodet hevet etter å ha deltatt i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge.

– Team A fra Haukerød skole har imponert oss gjennom hele turneringen, og blitt gode rollemodeller for andre som er interessert i realfag. De har lagt ned en enestående innsats og inspirert andre med sin sterke konkurranseglød og vilje til å lære noe nytt. Det er disse egenskapene som kjennetegner talenter på tvers av idrett, kultur og realfag, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Etter finalerundene var det til slutt NXT EV3lution fra Danmark som ble kronet til First Lego League Champions. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA.

Forsket på bæsj

First Lego League er i Skandinavia et samarbeid mellom First Scandinavia og Equinors talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap.

Team A har forsket på hvordan astronauter kan dyrke egen mat i verdensrommet. Løsningen de presenterte til juryen var en tank med jord, som man tilsetter bæsj og oksygen når man er ute i rommet.

FINALEN: I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forsking, teknologi, robotkjøring, markedsføring og kjerneverdier.

FINALEN: I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forsking, teknologi, robotkjøring, markedsføring og kjerneverdier. Foto:

Fakta om FIRST LEGO League 2018:

  • Verdens største kunnskaps - og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10 - 16 år.
  • Over 14 000 deltakere på 900 lag kjempet om de 49 plassene i den skandinaviske finalen. På verdensbasis samler turneringen over 280 000 deltakere.
  • I Skandinavia er turneringen et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning.
  • Årets tema heter Into Orbit og handler om å utforske problemer mennesker kan møte på i verdensrommet.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags