Snakker om gullalderen i norsk kulturliv

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bugården Y-men klubb skal ha sitt månedlige møte i peisestua i Buggården kirke.

DEL

Månedens tema er gullalderen i Norsk kulturliv 1850-1905. Det hele skal foredras av tidligere lektor Erik Gjestvang, nå bosatt i Vinje i &Telemark. I Telemark er han sterkt  engasjert i kulturlivet i, hvor han bl.a. legger opp reiser med bakgrunn i det rike kulturlivet som preger indre Telemark. Han er en kapasitet på området. Vi har hatt ham til å foredra andre temaer. Han setter seg grundig inn i stoffet og formidler sine synspunkter på en pedagogisk og god måte.

Når man her har valgt å fokusere på perioden 1850-1905, så er det mange som har gjort seg gjeldende innen kulturlivet i Norge i denne tiden. Vi kan nevne Grieg innen musikken, Tidemand og Gude innen malerkunsten, Vi må også ta med oss at partiene etter hvert gjorde seg gjeldende mot slutten av 1800- tallet. Erik Gjestvang vil også komme inn på andre aktører, alle har til felles at navnene er aktuelle den dag i dag. Det blir derfor et spørsmål hvorfor denne tiden var så rik. Spesielt med tanke på at Norge da var et fattig land med relativt få innbyggere.

Møtet begynner kl. 19.00 fredag 5. mai,  og avholdes i peisstuen i Bugården kirke. Alle er hjerlig velkommen, enten de er medlemmer eller ikke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.