Bygdeungdom ble kurset

Landhandel: På lørdag ble det arrangert landhandel i flotte omgivelser

Landhandel: På lørdag ble det arrangert landhandel i flotte omgivelser

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helgen 18. - 20. September ble det arrangert høstkurs for Vestfold, Buskerud og Telemark Bygdeungdomslag i Rauland.

DEL

Innsendt lesersak  

Målet med høstkurs er å utdanne flinke styremedlemmer, slik at vi kan gi et best mulig aktivitetstilbud til medlemmene i Bygdeungdomslaget. For eksempel ved å sikre best bruk av lagets midler, arrangere best mulig arrangement og få informasjon om disse ut til medlemmene våre.

I løpet av helga ble det holdt kurs i lederskap, økonomi, info- og mediekurs, samt kurs i tevling og kultur. I tillegg har det vært kortkurs i blant annet swing, førstehjelp, debatteknikk og sjekketriks. Kurset ble i år holdt på Raulandsakademiet i naturskjønne Rauland, med Telemarkstunet som nærmeste nabo.

Gjennom kurset gir vi også deltakerne mye opplæring som kommer til nytte i blant annet yrkeslivet. Ting som god møteskikk, evne til å bidra, ta ansvar og til å organisere.

Fredagen ble brukt til forskjellige aktiviteter for å bli bedre kjent på tvers av lokallag og fylker. Det er ekstra mange å bli kjent med ettersom Vestfold inviterte med seg både Telemark og Buskerud. Resten av kvelden ble brukt til å være sammen med gamle og nye venner.

Lørdag gikk til organisasjonsopplæring. I tillegg ble det arrangert handelsdag med salg av tradisjonelle matretter, håndlagde smykker og tradisjonelle klær. Høydepunktet for mange av deltagerne er bankettmiddagen på lørdagskvelden. Her blir det servert en finere middag med de talene som hører med. Denne kvelden ble det buffét med god mat og dessert, før man fikk svinge seg på dansegulvet i finstasen.

Søndag gikk til siste innspurt av kurs og evaluering. Alt i alt var det en flott helg med fornøyde kursdeltagere og kursholdere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken