Lørdag  25 mai  tok jeg toget fra Sandefjord til Skien. Det skulle være avgang klokka 12.18, men det var ca. 15 minutter forsinket. Forsinkelsen gjorde meg ingen ting, da været var bra, og som pensjonist har jeg godt med tid.

Det var tre andre som gikk på toget i Sandefjord. I Larvik kom det på tre og rundt seks gikk av toget. I Porsgrunn gikk det av fire-fem og ingen på (som jeg kunne se). I Skien gikk jeg av sammen med seks-syv andre, og det var endestasjon.

Grunnen til min togtur var å møte mitt barnebarn for å hente en bil han lånte av min kone. Han spurte om jeg hadde en god reise og hvor mye det kostet fra Sandefjord til Skien. Jeg betalte kr 79 som pensjonist og han ville ha betalt det dobbelte. Han er 20 år gammel og blir vel den generasjonen som Inter City-utbyggingen satser på.

Barnebarnets kommentar var ganske enkelt at togbilletter var altfor dyrt, og han og hans venner har ikke til hensikt å bruke tog som et fremkomstmiddel i fremtiden.

Det var en tankevekker for meg, og forteller meg at hele Inter City-satsingen er en stor hvit elefant. Her må politikerne sette seg ned og regne på samfunnsøkonomien rundt prosjektet.

Selv hadde jeg en utmerket tur med en vogn for meg selv på hele turen.