Tekstmeldingen lokker med et seksmåneders abonnement på musikkstrømmetjenesten Spotify til ti kroner.

Realiteten er at du binder deg til et abonnement på 785 kroner per måned som fornyer seg hver måned i et år framover.

Nettstedet Datahjelperne.no har undersøkt innholdet i tekstmeldingen, og prøvd å komme til bunns i hva du egentlig forplikter deg til hvis du takker ja til tilbudet.

Det viser seg at du tegner et månedsabonnement for «ubegrenset nettbasert underholdning». Dersom du ikke ønsker å fortsette med abonnementet, har du tre dager på deg til å avslutte kontoen. Hvis ikke blir du trukket 785 kroner for et månedsabonnement.

Fornyes hver måned

Hvis du åpner lenkene i tekstmeldingen blir du sendt til en side der du må besvare flere spørsmål. Hvis du kommer deg helt til betalingsfasen av tilbudet, får du følgende melding opp:

«Alle nye brukere deltar i konkurransen om det nevnte produktet. Hvis du trekkes ut som vinner, vil vi kontakte deg direkte via e-post. Dette spesialtilbudet inkluderer en 3 dagers prøvetilbud på ubegrenset nettbasert underholdning. Månedsabonnementet koster 785 NOK etter at prøvetiden er over, og beløpet vil bli trukket fra betalingskortet ditt. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten, kan du avslutte kontoen din innen 3 dager. Tjenesten vil bli fornyet på månedlig basis til den avsluttes. Denne kampanjen utløper den 31.desember 2017»