Når Evy setter sin frivillighet i gang, pleier det å skje noe, og hun har alltid mange ting på gang. I det siste har det vært et demenskor i Sandefjord som har opptatt henne mest, men da hun fikk se at en av elsyklene som Fjorden Sanitetsforening har gledet så mange eldre i de siste årene var blitt funnet ramponert i en bakgård, var hun ikke sen om å opprette en Spleis

– Jeg var litt impulsiv og kastet meg rundt som vanlig. Det er jo ille at noen av våre eldre ikke skal få bli med på tur til våren, nå som en av syklene er ødelagt, sier hun.

Les mer om bakgrunnen her: Den spesielle sykkelen har gledet byens eldre: – Ble funnet ramponert i en bakgård

Evy jobber som frivillig og er med i Fjorden Sanitetsforening og har sett hvor mye disse syklene betyr og gleder de eldre som får bli med ut på luftetur.

Har du selv syklet tur med noen eldre?

– Nei, det har jeg ikke. Syklene er både store og elektriske, så det vet jeg ikke om jeg hadde tatt kjangsen på. Men det er mange spreke damer i Fjorden Sanitetsforening som mer en gjerne tar seg en sykkeltur, sier hun og tillegger at det hadde vært veldig moro om de fikk samlet inn penger til en ny sykkel før vårsesongen starter, sier Evy.

Spleisen har fått navnet: Ny sykkel til Fjorden Sanitetsforening, og søndag ettermiddag var det kommet inn 19.750 kroner fra 67 givere. Målet er å samle inn 110.000 kroner.