Vegard ble kåret til Nordens beste isfisker

Nordisk vinner: Vegard Skalleberg Rindal i aksjon under helgens isfiskemesterskap ved Gjøvik.

Nordisk vinner: Vegard Skalleberg Rindal i aksjon under helgens isfiskemesterskap ved Gjøvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sandefjord Jeger- og fiskeforening med flere fine plasseringer under Nordisk mesterskap i isfiske 2017.

DEL

Ungdomsgruppa i Sandefjord JFF har vært representert med to isfiskere i det nordiske mesterskapet ved Gjøvik i helgen. Nordisk mester ble Vegard Skalleberg Rindal (18) fra Sandefjord.

Sølvplassen gikk til Lars-Magnus Bjørnstad fra Kvelde.  Begge er aktive medlemmer i Sandefjord JFF. Vegard er en av to nylig valgte ledere for ungdomsgruppa i SJFF.

Det er siste året jeg deltar i juniorklassen og det var utrolig stort å vinne. Jeg fisket med noe som kalles Mormuska, det er rett og slett en veldig liten enkel krok med en farget tupp på. I mesterskapet fikk jeg 106 fisker totalt, det utgjorde 3805 gram og holdt til seier, sier Vegard.

Les også: Inviterte til isfiskekonkurranse på Goksjø

– Isfiske på dette nivået er en stor sportslig prestasjon. Begge isfiskerne har vist toppresultater gjennom hele vinteren og kvalifiserte seg til deltakelse på det norske landslaget via seks Norgescupstevner i løpet av sesongen, sier Hans Jørgen Flaatten fra Sandefjord Jeger- og Fiskeforening.

I mesterskapet ble det fisket etter abbor, all annen fisk skulle settes ut igjen. Den med flest kilo på land vinner.

– Vi vant også som juniorlag og det ble tidenes beste plassering for det norske laget totalt. Norge ble Nordiske mestere med 46.895 gram oppfisket fisk. Det var over 10 kilo mere enn Finlands andreplass og Sveriges tredjeplass, sier Vegard.

Nå er de store konkurransen over for i år, men Vegard satser på å rekke noen små konkurranser før isen går.

Utover våren og sommeren er det fluefiske etter sjøørret og laks som kommer i første rekke, for den nybakte nordiske mesteren.

Artikkeltags