Gå til sidens hovedinnhold

Ja, hva er egentlig en helhetlig områdeplan, Cathrine Andersen?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

undertegnede registrerer at FRP synes det er nok planer i byen vår og harselerer litt over at Senterpartiet ikke helt har fått med seg alle de planer som finnes. Jeg kan forsikre Cathrine Andersen om at vi vet om planene og mulighetsstudiene som er gjort, men at dette er ikke konkret og ikke godt nok verktøy for at utviklere skal kunne prosjektere sine tiltak med visshet om at det de har på tegnebrettet blir godkjent. og mange har opplevd at de må tegne prosjekter både tre og fire ganger.

Dette er ikke mye næringsvennlig. Senterpartiet vet også veldig godt at vi har vedtatt en strategisk næringsplan der det skal utarbeides en byutviklingsplan. Det er jo akkurat det vi ønsker! Konkrete planer som forteller utviklere hva de kan gjøre og ikke, henvise til vedtatte retningslinjer som for eksempel. rekkefølgekrav, høyder, trafikkløsninger og flere andre krav som er nødvendig. Ellers går de inn med tiltak som har høy økonomisk risiko. Det er unødvendig og næringslivet prioriterer etter hvert ikke slike områder. Det hjelper lite å fortelle disse utviklerne at det er vedtatt en utviklingsplan for byen som består bare av ord, og ligner mest på et» halvstekt brød».

Jeg kjenner godt til utviklere i bygningsbransjen. de er svært lite glad i slike relative planer som politikere enda kan kna som et halvstekt brød, med masse rom for tolkninger og skjønn. Carlsen kvartalet er vel et godt eksempel, og tro ikke at disse utbyggerne tegner flere forslag fordi de har lyst. Nei de gjør det for å tekkes oss politikere, slik at vi skal godta det etter vårt skjønn. Dette er svært lite forutsigbart både for næringsliv og innbyggere. Senterpartiet ønsker jo områdeplaner for mer en byen, Vesterøya, Østerøya. Stokke og Andebu sentrum dette har vi alt fortalt om. Vi ønsker konkrete områdeplaner som er godt gjennomarbeidet både administrativt og politisk. og det innebærer mye mer en noen ord i strategisk næringsplan og mulighet studier.

Innbyggere og næringslivet fortjener og forventer dette.
Godt Valg

Kommentarer til denne saken