Endelig. Lørdag gikk det slik vi hadde håpet. Den muslim-fiendtlige organisasjonen SIAN møtte et tomt torv i Sandefjord. I hustrig høstregn måtte de snakke til 4-5 fremmøtte.

Kanskje ikke rart det ble vist en finger ut av et bilvindu da de hadde pakket sammen sakene sine og dro fra byen, antageligvis våte, kalde og sure?

LES OGSÅ: Ingen interesse for Sian i Sandefjord – politiet passet på tomt torv

Det er vanskelig å tolke fingeren på annen måte enn at SIAN ikke lenger bare er sinte på muslimer, men også hele byen.

Det kan tyde på at meldingen i alle fall er mottatt: Sandefjord ønsker ikke den slags fremmedfiendtligheter velkommen.

De som er de argeste motstanderne av alt hva SIAN står for og gjør, bør derfor stille seg følgende spørsmål:

Når følte organisasjonen seg minst velkommen? 23. april da markeringen til SIAN endte i opptøyer, steinkasting og ødelagte politibiler og organisasjonen fikk maks uttelling på oppmerksomhetsskalaen, eller denne lørdagen da nesten ingen kom og ingenting skjedde?

La oss håpe det blir lenge til de ønsker seg tilbake. Naturlig nok måtte det et stort politioppbud til. Annerledes kunne det heller ikke være i lys av hvordan det endte sist. Men rigging av gjerder og mønstring av både et stort antall politifolk og mye utstyr er ikke gratis. Dette kostet samfunnet dyrt.

Gratis var det heller ikke for 1. etage som måtte holde stengt lørdag. Antageligvis mistet også Hvaltorvet og andre forretninger i nærheten mye omsetning denne lørdagen.

Gevinsten er i alle fall Sentrumsfestivalen, som samlet hundrevis av barn til aktiviteter og gratis mat på Dag Solstads plass samtidig med markeringen til SIAN. Her smilte arrangører og deltakere fra øre til øre lørdag.

Blir dette en ny tradisjon har vi også vunnet noe.

LES OGSÅ: Sentrumsfestivalen bidro til å tømme Torvet: – Nå har vi startet en tradisjon