Ja, vi trenger flere kokker!

Av

Vi har de siste ukene lest i lederartikler, reportasjer, kronikker og leserinnlegg, at restaurant- og matfag ved Sandefjord videregående skole er foreslått lagt ned. Dette er ikke riktig. Verken fylkesrådmannen eller fylkespolitikerne har foreslått eller vedtatt at restaurant- og matfag ved Sandefjord videregående skal legges ned. Derfor er det underlig når Høyre går høyt på banen for å redde en linje som ikke er nevnt i noe saksfremlegg.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkespolitikerne vedtok i desember 2019 en utbygging og rehabilitering av Sandefjord videregående skole med en ramme på 605 millioner kroner. Denne saken har versert i flere år i gamle Vestfold fylkeskommune med ulike prislapper, og det var mange som jublet da dette endelig ble vedtatt som en av de første sakene i nye Vestfold og Telemark fylkeskommune. Dette er en av de største investeringene vi vil se i denne perioden.

605 millioner kroner gir store muligheter, og vil gi en etterlengtet oppgradering av den videregående skolen i Sandefjord til glede for elever og lærere. Vi har stor tillit til at de som jobber med prosjektet nå, tenker helhet, framtid og elevenes beste, når de skisserer løsninger. Oppdaterte skisser viser at restaurant- og matfag fortsatt er med i prosjektet, noe det har vært helt siden vedtaket ble fattet i desember.

Restaurant- og matfag i Sandefjord har en unik, stolt og tradisjonsrik historie, som betyr mye både for byen og regionen. Dessverre er søkertallene til restaurant- og matfag nedadgående. Dette er en nasjonal trend, og ikke spesielt for Sandefjord eller vårt fylke generelt. Vi i Arbeiderpartiet mener at denne utfordringen løses best i fellesskap. Vi frykter at det negative fokuset og usikkerheten som er skapt rundt tilbudet i Sandefjord, vil påvirke søkertallene i negativ retning. Dette er svært uheldig, da vi samtidig har en overkapasitet i fylket på dette området.

Elever, lærlinger, bransje, politikere på alle nivåer må jobbe sammen og tenke klokt for å få flere søkere. Vi mener at elever og lærlinger som allerede har valgt denne studieretningen, er blant de beste ambassadørene for rekruttering av nye elever. Vi vil derfor inkludere disse i dette arbeidet. Dersom restaurant- og matfag skal bestå, må vi framsnakke og jobbe i fellesskap for å øke attraktiviteten til faget og yrket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.