Tidligere i år fikk Hem utdelt en gjev pris under SPEIL, som er kommunens storstilte festaften. Den lokale ildsjelen var nominert til barne- og ungdomsprisen, men stakk av med selveste æresprisen. Det kom svært overraskende på mannen som i mange år har lagt ned en utrettelig innsats for barn, ungdom og ungdomshuset Naper`n 1916:

– Dette var skikkelig stas, men her ble jeg lurt litt. Selv i mitt eget bryllup hadde jeg kontroll på det som skulle være en overraskelse, fortalte Hem etter at han hadde mottatt den gjeve utmerkelsen fra kommunen.

I tradisjonen tro skal SPEIL arrangeres også til neste år. På nyåret, rettere sagt lørdag 4. februar, skal æresprisen deles ut på nytt. Det skal også kulturprisen, barne -og ungdomsprisen, idrettsprisen og inkluderingsprisen.

LES OGSÅ: Jarle fikk seg en skikkelig overraskelse

Hvem som får heder og ære under neste utgave av arrangementet er foreløpig ikke klart.

Men noe som derimot er sikkert, er at du kan være med på å påvirke hvem som får priser.

Opptatt av mangfold

I disse dager tar nemlig Sandefjord kommune gjerne imot forslag til gode kandidater.

Fram til 15. november er det mulig å fremme kandidatforslag til Sandefjord kommunes priser. Fristen går altså ut tirsdag i neste uke, så man bør med andre ord ikke vente for lenge med å sende inn eventuelle forslag man har i tankene.

Bildeserie

Se alle bildene fra SPEIL

– Det er viktig å få med alle, så vi får inn representanter fra hele kommunen og alle delene av kultur- og idrettslivet. Det er ikke gitt at vi som er i pris- og stipendkomiteen vet om alt som skjer i kommunen vår. Så vi håper vi får inn mange og gode forslag, som gjenspeiler mangfoldet i hele Sandefjord kommune, forteller Ida Cathrine Nilsen, som er leder av komiteen.

Dersom du har en idé om hvem som bør hedres, kan du fremme det via et digitalt skjema som finnes på kommunens nettside eller ved å sende en e-post (til postmottak@sandefjord.kommune.no).

Fem stipend

Foruten de ulike prisene som skal deles ut, blir det også et variert underholdningsprogram under SPEIL.

– Programmet er ikke klart, men det blir som tidligere: En SPEIL-forestilling med både sang, musikk, dans og mye moro, lover Nilsen.

Disse prisene skal deles ut:

■ Sandefjord kommunes ærespris: tildeles på bakgrunn av mangeårig markant innsats innenfor Hovedutvalget for kultur, idrett og fritids ansvarsområder. Prisen kan ikke deles i flere deler eller gis til personer som tidligere har mottatt en annen av kommunens priser med tilnærmet lik begrunnelse.

■ Sandefjord kommunes idrettspris: tildeles på bakgrunn av markant innsats i kommunens idrettsliv gjeldende år. Prisen kan deles, men ikke i flere enn to deler.

■ Sandefjord kommunes kulturpris: tildeles på bakgrunn av markant innsats i kommunens kulturliv gjeldende år. Prisen kan deles, men ikke i flere enn to deler.

■ Sandefjord kommunes barne- og ungdomspris: tildeles på bakgrunn av markant innsats for barn og unge i kommunens foreningsliv gjeldende år. Prismottaker skal primært være innenfor gruppen barn og unge. Prisen kan deles, men ikke i flere enn to deler.

■ Sandefjord kommunes inkluderingspris: tildeles for aktiv innsats i å fremme inkludering og likestilling av innbyggere med innvandrerbakgrunn i lokalsamfunnet i Sandefjord kommune. Inkluderingsprisen skal motivere til bedre inkludering i tråd med kommunens visjon «Sammen framover». Prisen kan tildeles enkeltpersoner, private og offentlige virksomheter, samt frivillige lag og organisasjoner med tilhørighet til Sandefjord kommune.

Kilde: Sandefjord kommune

I tillegg til de gjeve prisene som kommunen skal dele ut, skal det også gis ut inntil fem kulturstipend pålydende 10.000 kroner.

Disse kan man søke på, og de tildeles enkeltpersoner som er hjemmehørende i Sandefjord kommune som er under utdannelse eller som perfeksjonerer seg innenfor områdene idrett, ungdomsarbeid, sang, musikk, dans, teater, bildende kunst og/eller annet kulturarbeid.

Stipendene deles for øvrig ut på et lunsjarrangement i romjula.