Gå til sidens hovedinnhold

Jeg drømmer om at det skyter opp høyhus

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg besøkte som eneste kommunestyrepolitiker et møte i regi av aksjonsgruppen mot Carlsenkvartalet. Alle deltagerne der kunne vært foreldrene mine. Det er godt gjort, all den tid jeg er 53 år gammel. Siden det virker som dette er en sak der mange eldre ikke er fornøyd med planen, regnet jeg med at Høyre, som ledes av hvithårede menn, kom til å snu i saken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det fikk jeg rett i. Aksjonsgruppen klarte å selge inn ideen om at Sandefjord ikke må stenge utsynet til fjorden. Det er imponerende, for det er ikke særlig overbevisende. Det er få som vil bli berørt av et nytt bygg på Carlsentomta, og om det bygges i fire eller syv etasjer vil knapt spille noen rolle. Ved å bygge ved vannkanten åpner vi byen. Det Kilenutbyggingen gjorde for Sandefjord vil Carlsenutbyggingen videreføre og forsterke.

Ideen om park er rar

Ideen om å anlegge en park i området er bare rar. Det er et støyinferno der nede. Nettopp det problemet vil en utbygging løse. Det vil hjelpe langt flere, og være langt mer samfunnsnyttig, miljøvennlig og inntektsbringende å bygge et pent bygg der. Dessuten er det et poeng å bygge i sentrum. Alle som bor i sentrum, må finne seg i at det bygges rundt dem. Vi er nå blitt en fraflyttingskommune. Vi er en kommune med ekstremt svak verdiskapning. Sandefjords skatteinntekter ligger på kun 85 prosent, sammenlignet med landsgjennomsnittet, og pilene peker bare nedover. Sammenlignet med landsgjennomsnittet bor 20 prosent flere i sosialbolig, og 40 prosent flere lever på uføretrygd i kommunen vår.

På tide å bli en ekte Ja-kommune?

Kanskje bør det tas som et lite hint om at vi bør bli en ekte Ja-kommune? En kommune som sier ja til initiativ fra næringslivet, såfremt det ikke er tungtveiende grunner til å si nei.

Jeg drømmer om et Sandefjord hvor den yngre generasjonen ikke må flytte til Oslo for å finne interessante jobber. Jeg drømmer om en by som er dynamisk og levende. Jeg drømmer om at det skyter opp høyhus, at nye bedrifter blir skapt, at vi reduserer kommuneskattene og at politikerne klapper for nye initiativ.

Ingen klagde på byggehøydene til Jotun

Jeg føler et savn etter egne barn som måtte flytte ut av byen for å få noe ut av livet. Føler ikke de gamle i Høyre det på samme måte?

Når Jotun nå har bygget flotte nye kontorbygg, så sørger det for å skape og opprettholde arbeidsplasser. Jeg kan ikke huske at noen klaget på byggehøyde og at folk ble stengt ute fra fjorden da de fikk tillatelse til det. Heller ikke fra noen i Høyre.

Det var da merkelig.

Liberalistene står for en positiv ja-politikk. Vi tenker på ungdommen. Vi må få fart på Sandefjord igjen!

Kommentarer til denne saken