Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er mest stolt av at vi fikk renset fjorden

Artikkelen er over 1 år gammel

Venstres toppkandidat Karin Virik er ikke i tvil om hva som har vært viktigst i valgperioden som nå går ut.

For ganske nøyaktig fire år siden kom Trine Skei Grande på besøk til Sandefjord. Saken som sto på dagsordenen var rensing av fjorden.  Under presentasjonen prosjektleder Ole Jacob Hansen holdt, spurte Venstrelederen hvor mye midler vi trengte for å starte et forprosjekt.

– Da han fortalte henne at det kom til å koste 35 millioner kroner, lovet hun at det skulle hun få til. Senere på høsten fikk Venstre inn dette i revidert nasjonalbudsjett. At vi fikk midler til å rense fjorden er det jeg er mest stolt av, sier Karin Virik.

LES OGSÅ: – En stor dag i Sandefjords historie, mener statsråden

Åpenhet

Men listetoppen har mange andre saker hun brenner for.

– Åpenhetskultur i kommunen er noe vi i Venstre har jobbet mye for. Nøkkelordet er åpenhet. Vi fikk endret det etiske reglementet i kommunen etter at det ble bråk da to lærere nektet å krysse av for om elevene har «under forventet», «tilfredsstillende» eller «over forventet» måloppnåelse i regning, engelsk og norsk, sier hun.

Å streame formannskapsmøtene, slik at de er tilgjengelige for alle, var også Karin Viriks forslag.

– Jeg ønsker også at utvalgsmøtene skal streames, men har fått tilbakemelding om at dette kan bli teknisk vanskelig å få til. Her har jeg ikke tenkt til å gi opp. Hvis man ønsker det, får man det til, sier hun.

Innbyggere – ikke utbyggere

Det har vært mange harde diskusjoner i de politiske utvalgene om utviklingen av Sandefjord. Dette er også av sakene som er viktigst for Venstres toppkandidat.

– Jeg mener vi må ha en overordnet plan for byutviklingen. Viktige saker er hvordan sjøfronten skal se ut og at allmennheten får tilgang til områdene langs kysten. Jeg er opptatt av å bevare sjøfronten i Sandefjord. Jeg vil ikke ha blokker med boliger så nære sjøen -  men et yrende liv med kafeer, restauranter og grønne lunger. Vi vil sette foten ned for flere massive boligblokker i Kilen. Vi vil først og fremst ta vare på innbyggerne – ikke utbyggerne, sier hun.

Hun er også opptatt av at næringslivet i byen skal ha gode vilkår.

– Jeg driver egen virksomhet, og vet hvor viktig gode vilkår for næringslivet er. Jeg er  veldig opptatt av sosialt entreprenørskap og at bedrifter tar samfunnsansvar. De fire første kandidatene på vår liste til dette kommunevalget driver egen virksomhet. To-tre av dem er sosiale entreprenører og tar spesielt samfunnsansvar når det gjelder inkludering,  bærekraft og miljø, sier Karin Virik.

LES OGSÅ: Ønsker omkamp om sykehjem

En vaktbikkje

Virik sier at Venstre har skole som en av sine aller viktigste kjernesaker.

– Våre barn er det aller viktigste vi har og de fortjener en trygg oppvekst og en god skole. Vi ønsker derfor at lærerne skal gis den tilliten de fortjener. Vi vil at de skal redusere tiden som brukes på målstyring, skjemaer og byråkrati, for å få mer tid mer tid til elevene både i og utenfor klasserommet. Det er i klasserommet de magiske øyeblikkene skjer. Kompetanseløftet for lærerne har vært og er viktig. Men vi ønsker at Sandefjordskolen skal være en skole for alle, en skole som har fokus på å øke læringsutbyttet for alle – ikke bare for majoriteten sier hun.

– Hvordan skal Venstre vinne valget?

– Vi skal vinne valget ved å fortsette å være ærlige, tydelige og stå for det vi brenner for. Vi har drevet valgkamp i fire år. Jeg tror ikke på den krampaktige valgkampen like før velgerne går til urnene. Jeg tror velgerne har fått med seg at vi har vært et tydelig og modig opposisjonsparti som har stått imot makta i mange saker. Vi prøver å passe på at den administrative ledelsen sørger for at vi får gode saksutredninger og at den politiske ledelsen sørger for å føre en politikk basert på åpenhet og som først og fremst tenker på innbyggerne i Sandefjord, sier hun.

– Hva vil være et tilfredsstillende resultat etter valget?

– Vi blir veldig glad hvis vi får valgt inn fire representanter. Tre er ikke noe nederlag, men hvis det blir under det blir jeg skuffet, sier Karin Virik.

Karin Virik

  • Alder: I sin beste alder.
  • Yrke: Driver eget selskap, Virik AS, innen ledertrening og organisasjonsutvikling.
  • Sivil status: Singel.
  • Bosted: Grønnåsveien i Bugården.
  • Politisk erfaring: Innvalgt i Sandefjord bystyre i 1979, gruppeleder i Venstre fra 2011.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.