En blir mismodig av alt som skrives som sandefjordingene ønsker seg. Men de får jo ikke gehør. De er ikke kravstore. De vil så gjerne ha et ord med i laget når det gjelder byen sin.

For meg som innflytter kan det synes som det eneste kommunen er opptatt av, er å få yngre folk og helst en som kan tilby arbeidsplasser, og pengene deres.

Politikerne her i byen har hatt en lang kampanje i Oslo, om å få nye innbyggere til byen, hvor de tilbyr innflytterne det meste.

Men hva med de som allerede bor her? Flere ønsker seg små barnehager, og at foreldrene ikke må farte langt av sted for å få podene sine «plassert». Voksne/barn blir slitne etter en lang arbeidsdag, og som så må «fraktes fylket rundt» for å komme hjem.

Videre ønsker innbyggerne at de små skolene de allerede har, må bestå, men nei da, flytt stor skole til Ingemannsland. At barn dermed får lang skolevei, synes visstnok politikerne er greit, elevene trenger jo mosjon?

Og hva med fortau?

Så kommer vi til rosinen i pølsa. Har du hørt om Carlsenkvartalet? Politikerne ønske ikke å høre på innbyggerne, de skjønner jo ikke noe likevel. Hvor mange år har denne prosessen pågått? Selv om det finnes mange kløktige og aktive sandefjordinger, så vet politikerne best. Sandefjordingene bare bor her, og sørger for småpenger som kontingent, for å være så heldig å bo, de trenger ikke å mene noe som helst.

Så har du Preståsen, altfor mye unyttig areal. La oss bygge det ut! Den åsen ligger jo så fint til, midt i sentrum og på noen korte minutter er du på en rekreasjonstur som mange av oss benytter titt og ofte. Folk trenger jo ikke dette i en hektisk hverdag!

Vi har mange flott gatenavn her i byen. Hør bare her, Hjertnespromenaden. Til en slik adresse bør gamle hus og nette blokker fremstå. Undertegnede har hørt at en del politikere angrer på høyden på noe av disse. Men lærer de?

Og så til slutt har vi Jernbanealleen. Da vet du allerede hvor du skal. En nydelig gate. Nå skal stasjonen flyttes til Peder Bogens gate.

Har du tatt toget til Skien noen gang? Der må du gå tre kvart time for å komme til sentrum. Derfor bør Sandefjord la stasjonsbygningen stå der den står, og vet du, da vil vi spare både penger og tid på å la stasjonen stå der den står i dag, nemlig i sentrum.