Gir barna fiskeglede – Amanda fikk fisk på sitt andre kast

PÅ FISKESKOLE: Ni deltakere fisket på Folehavna.

PÅ FISKESKOLE: Ni deltakere fisket på Folehavna. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I sommer holder Emma Bäcker Håkonsen fiskekurs for barn rundt i Vestfold. Denne uken er hun i Sandefjord.

DEL

– Dette er noe helt nytt vi prøver ut i Vestfold Jeger- og fiskeforbund. Jeg håper at det kan bli en fast mulighet for barn på sommerne framover, sier Emma Bäcker Håkonsen, som er kursleder.

«Fiskeskolen» arrangeres for barn mellom åtte og 14 år. Kurset har ni deltakere fra Sandefjord, hvor hele åtte av dem er gutter.

– Tidligere i sommer har vi holdt kurs i Tønsberg og Horten. Begge ukene var fordelingen av gutter og jenter jevnere.

Lærer det grunnleggende

– Målet med kurset er å øke fiskeinteressen hos unge, og samtidig lære deltakerne grunnleggende teknikker, sier Håkonsen.

I løpet av uken skal barna prøve ulike fiskemetoder. Mandag var det agnfiske på Folehavna som sto på planen. Allerede etter en liten time med fisking, var det flere av deltakerne som hadde fått fisk.

En av de heldige var elleve år gamle Amanda Elise Blandhol.

– Jeg er glad i å fiske, og syntes dette hørtes spennende ut. Jeg har fisket en del før, men jeg håper jeg lærer mye på kurset, sier Blandhol, som fikk fisk på dagens andre kast.

Blant deltakerne er det både erfarne fiskere, og helt ferske nybegynnere.

– Jeg har fisket litt før, men ikke mye. Jeg har bare fått fisk én gang før, så jeg håper at jeg får fisk denne uken, sier Adrian Hauane på elleve år.

Selv om han ikke fikk fisk den første timen, er han optimistisk.

– Jeg regner med å få fisk denne uka.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK FISK: Elleve år gamle Amanda Elise Blandhol med en fin Berggylt.

FIKK FISK: Elleve år gamle Amanda Elise Blandhol med en fin Berggylt. Foto:

Makrell og ferskvann

Utover uken skal barna prøve flere fiskemetoder. Tirsdag byttes krok og agn ut med sluk, og det er makrellen som er målet.

– Deltakerne skal lære og prøve forskjellige metoder, og tirsdag skal de få prøve seg på makrellfiske på Folehavna. Onsdag får de fiske fritt. Torsdag og fredag skal vi til Goksjø der vi skal fiske abbor og gjedde, sier Håkonsen.

Det er første sommer «Fiskeskolen» arrangeres, og Håkonsen håper at konseptet kan bli en fast mulighet for barn i Vestfold.

– Vi holder kursene før fellesferien, slik at barna skal ha muligheten til å komme seg ut i naturen mens foreldrene fortsatt er i jobb. Forhåpentligvis kan dette bli en mulighet mange somre framover, sier hun.

Artikkeltags