I en meget velbegrunnet og velskrevet artikkel i Sandefjords Blad fremmer tidligere skolesjef Paul Wirkola Natos generalsekretær Jens Stoltenbergs kandidatur til årets fredspris.

Det er et forslag jeg sterkt støtter.

På en rolig og verdig måte har Stoltenberg alltid håndtert selv de vanskeligste statslederne, så som Tyrkias leder Erdogan og ikke minst USAs tidligere president Donald Trump. Det var ikke få ganger Trump truet med å trekke USA ut av NATO, og hver gang greide Stoltenberg, takket være sine diplomatiske evner, å få Trump til å trekke forslaget. Samtidig som han ga Trump rett i at enkelte av NATOs medlemsland har bidratt for lite til forsvarssamarbeidet i organisasjonen.

Det viktigste for Stoltenberg var å bevare NATO intakt og freden i Europa. Jeg antar også at takket være ham vil både Sverige og Finland bli medlemmer av NATO når medlemslandene får behandlet deres søknader om medlemskap.

Den norske Nobelkomite har etter min mening mistet mye troverdighet i valget av vinnere av Nobels fredspris i de senere år. Jeg støtter helhjertet Paul Wirkolas forslag om å gi NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fredsprisen for 2022. Det vil glede svært mange, samtidig som det gjenoppretter Nobelkomiteens autoritet.