Gå til sidens hovedinnhold

– Jobben som ordfører var den beste jeg har hatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjarne Sommerstad (Sp) elsket jobben som ordfører i Andebu. Nå vil han gjerne ha den samme jobben i Sandefjord.

– Jeg brukte mye tid på ordførerjobben i Andebu, og jeg elsket det. Det er den beste jobben jeg har hatt. Som ordfører blir du ordentlig kjent med kommunen din og alle som bor der. Det er ikke alle som kan få den jobben. På landsbasis er det bare rundt 400 stykker, og det blir stadig færre, sier Sommerstad.

Utvikler kommunen

Han mener at en ordfører må være glad i mennesker – og glad i å være et medmenneske.

– En ordfører må også like å lede de folkevalgte politikerne. Jeg tar gjerne den jobben en gang til, sier toppkandidaten på Senterpartiets liste.

Det betyr ikke at han misliker å være leder for hovedutvalget for kultur, friluftsliv, by- og stedsutvikling i Sandefjord kommune. Tvert imot.

– I den rollen får jeg ta del i utrolig mye. Jeg får være med å utvikle hele kommunen. Utvalget er med på å prege den totale samfunnsutviklingen. Det er kulturelle, lystbetonte saker, og ikke nødvendigvis saker som er lovpålagte. Bare fantasien setter grenser i dette utvalget, så jeg fortsetter gjerne i det, sier Sommerstad.

LES OGSÅ: Ønsker omkamp om sykehjem

Bypolitikk

Folk har gjerne en oppfattelse av at Senterpartiet er mer opptatt av det landlige enn det urbane. Sommerstad håper han har vist at den merkelappen ikke passer på ham.

– Jeg bryr meg like mye om byen som landet. Jeg har vært engasjert i debatter om fjordfronten, ferjene, Carlsen-kvartalet, områdeplanen for Vesterøya og Østerøya og næringslivet i byen. Jeg er opptatt av at det blir utarbeidet en konkret områdeplan for Sandefjord. Først da har vi som politikere ryggdekning for å si ja eller nei til ulike tiltak. Vi må ha forutsigbarhet i utbyggingen – det fortjener både næringslivet og innbyggerne i Sandefjord, sier han.

Sommerstad mener det er viktig å ta vare på alle innbyggerne i kommunen.

– Alle må ha mulighet til å utvikle seg uansett hvilke forutsetninger de har. Det hadde vi gode tradisjoner for i Andebu kommune, der blant annet Signo og Vidaråsen muliggjorde en meningsfull arbeidshverdag for beboerne. Det gir dem mestringsfølelse, tilhørighet og mening i å ta fatt på morgendagen, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg er mest stolt av at vi fikk renset fjorden

Vil bli flere

Bjarne Sommerstad har vært aktiv i barne- og ungdomsorganisasjonen 4H siden han var liten.

– Jeg begynte i 4H som 10-åring, og fikk allerede da styreverv som sekretær. Der lærte jeg at framtida ligger i et varmt hjerte, flinke hender, et klokt hode og god helse. 4H var den beste skolen for meg, og det jeg lærte der har jeg tatt med meg videre i politikken, sier han.

Toppkandidaten mener det er viktig å få flere mennesker til kommunen. Og han har oppskriften.

– Det er tre viktige bærebjelker som må være på plass for å lokke flere til kommunen. Vi må ha boattraktivitet, næringsattraktivitet og besøksattraktivitet. Det er viktig for kommuner å ha innbyggere som har ressurser til å bidra i samfunnet. Da må vi kunne friste med attraktive boliger, arbeid, oppvekst og fritid, sier han.

LES OGSÅ: Dette er velgernes viktigste saker før valget

Konkret program

Programmet til Sandefjord Senterparti er ikke av de lengste.

– Vi driver valgkamp ved å være ærlige og ved å sette fingeren på konkrete saker vi mener er de viktigste. Derfor er ikke programmet vårt på 100 sider med floskler som «legge til rette for» og «bygge oppunder», som egentlig ikke betyr så mye. Vi har en flott bukett med toppkandidater, med variert alder, bakgrunn, verdier og geografisk tilhørighet.

Ordførerkandidaten fra Senterpartiet har et ganske hårete mål foran valget.

– Vi håper å få fem representanter inn i kommunestyret. Da trenger vi rundt 11–12 prosent av stemmene. Da kan vi si at vi gjort et veldig godt valg. Senterpartiet skal være et parti med holdninger som er spiselige for både høyre- og venstresiden, sier Bjarne Sommerstad.

Bjarne Sommerstad

  • Alder: 55 år.
  • Yrke: Byggmester og bonde.
  • Sivil status: Gift, har fått tre barn.
  • Bosted: Andebu.
  • Politisk erfaring: Valgt inn i Andebu kommunestyre i 1991, ordfører i Andebu i 2011, Sandefjord formannskap og kommunestyre fra 2017.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.