Jonas (27) inkluderer barna i fortellerstund på biblioteket: – De har ingen grenser for fantasien sin

Jonas Larsen (27) hadde fortellerstund for barna på biblioteket på søndag.

Jonas Larsen (27) hadde fortellerstund for barna på biblioteket på søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonas Larsen har hatt flere fortellerstunder og workshops på biblioteket det siste halvåret, her er alle barn velkommne til å dele sine ideer og se dem komme til liv når Jonas tegner og forteller.

DEL

Jonas Larsen fra Larvik jobber til daglig som skoleasisstent, illustratør og designer. En del av jobben hans som illustratør er å produsere illustrasjoner til plakater, bøker og lignende men også å holde live-show, slik som han hadde på biblioteket på søndag.

– På showet jeg hadde idag tegnet jeg live for barna som møtte opp. Underveis i disse showene har jeg stort fokus på å innkludere barna, så vi finner opp karakterer til en historie. De kommer med forslag til hvordan karakteren skal se ut og hva som skal skje, mens jeg tegner og forteller historien.

Men hvorfor bruker du søndagen sammen med barna på biblioteket?

– Først og fremst synes jeg det er veldig morsomt, hvis det ikke var trivelig tror jeg ikke jeg kunne holdt på med det. Videre er det en del av jobben min. Jeg prøver å holde workshops og tegneshow med jevne mellomrom, og har vært en del her på biblioteket med diverse show den siste tiden.

Ingen grenser for fantasi

Han forteller at det er god kreativ trening for han, i tillegg til at barna har det veldig morsomt underveis.

– Det handler litt om å ikke ha noen grenser for fantasi, barn er jo eksperter på det. Midt i en fortelling kan de plutselig endre handlingen totalt. Sammenlignet med voksne får jeg et helt annet utbytte, og en helt annen inspirasjon etter jeg har hatt show med barn. Voksne blir ofte litt kleine om noen kommer med en rar idé, men barn gjerne sier det første de tenker på.

Han forteller han at han egentlig er veldig perfeksjonistisk av seg.

– Jeg vil helst skisse og jobbe med produktet lenge før jeg kan si at jeg er i nærheten av ferdig. Jeg prøver hele tiden å bli flinkere til å bli kjappere, og ikke nødvendigvis være så nøye i de tidlige fasene av arbeidet. Sånn sett er disse showene ypperlig trening, siden jeg ikke kan korrigere meg selv underveis, produktet blir som det blir, sier han.

Veldig morsomt

Han tror barna har det like morsomt som han under showene.

– Jeg får intrykket av at barna synes det er morsomt å se på. Det er barn i alle aldre som møter opp, så det er nødvendigvis forskjell på hvor lenge de vil sitte stille, men generellt virker både barn og foreldre fornøyde. Det har de forsåvidt vært på tidligere show også, sier Jonas.

Vil bli barneskolelærer

Veien videre går sannsynligvis mot en lærerutdanning.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med barn, de er veldig ærlige, direkte og genuine. I tillegg til det trvies jeg veldig godt med å formidle kunnskap og budskap, både til barn og voksne. Jeg vurderer sterkt å ta lærerutdanning, men jeg har ikke tatt en besluttning helt enda.

Han forteller at han likevel vil fortsette med illustrering.

– Jeg kan ikke ha det som en fulltidsstilling, men jeg vil nok fortsette med en liten stilling ved siden av et eventuellt fremtidig yrke. Jeg har nemlig en del oppdrag både i Norge og i utlandet, men det handler litt om å få det til å gå rundt, forteller Larsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.