The Note har ligget med brukket rygg siden 15. desember. Torsdag kveld fikk de endelig en gledelig nyhet. De kan åpne igjen.

– Vi er kanonklare. Nå kjører vi i gang, sier Martin Nilsen.

Nyheten om at de fikk lov å servere alkohol og holde konserter med litt lettere restriksjoner ble mottatt med stormende jubel under personalmøte på torsdag kveld.

– Vi satt spent sammen med hele personalet og så på pressekonferansen, nå er vi bare veldig glade for at vi kan åpne og få folk på jobb igjen, sier Martin.

Åpner scenene

Martin hadde ikke booket noen musikere til førstkommende helg, men det skulle ordne seg.

– Her på huset som har mange flere etasjer enn det vi har til vårt bruk, og det er mange musikere som har sine øvningslokaler og musikkstudioer opp over i bygget. Vi har blant annet Cato Skjelbred som også er frontfigur i det lokale bandet Norske Byggeklosser, og han var ikke vond å be. Så her blir det norsk rocken roll på den store nye scenen på lørdag.

Les også: The Note oppgraderer under nedstengningen

Spiller selv

Fredag kom brått på for kulturhuset i Peder Grøns gate.

Men man skal ikke kimse av innehaveren av The Note, han har en allsidig musikkbakgrunn og har spilt i en rekke band opp gjennom tidene.

– Dette kom brått på så jeg tar med meg kassegitaren og spiller selv på fredag kveld, sier Martin.

Han forteller videre at det beste er at lørdag bluesen med Nordhagen og gjengen i bandet The Zoot Ramblers, også har kasta seg rundt og er spillesugne. De stiller som de gjorde før koronaen tok grep, lørdag ettermiddag.

Tror folk kommer

Det er en ganske fersk nyhet at kulturlivet og flere restauranter nå har fått litt større spillerom, men Martin tror folk vil komme.

– Vi bestemte oss for dette i dag, og la ut billettsalget for konserten med Norske Byggeklosser sent torsdag kveld. Men billettsalget ser hittil ut til å gå veldig bra, så her blir det fullt kjør til helgen, sier han veldig fornøyd.