Gå til sidens hovedinnhold

Finn fram nisseluene, for nå kommer nissen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi regner med som en selvfølge at alle barn i Sandefjord er snille. Veldig snille. De minste har nok ventet lenge på nissen – og lørdag 1. desember blir han endelig å treffe. For nå blir det jul igjen!

– Vi følger tradisjonene, og regner med at veldig mange barn vil bli med på den offisielle åpningen av jula og tenningen av julegrana, sier daglig leder Elisabeth Teien i Sandefjord Byen Vår AS.

Mange av Sandefjords barn har gått i fakkeltog sammen med nissen fra Aagaards Plass til Torvet gjennom årene. Det er en hyggelig tradisjon.

– Alt sammen starter klokka 15.30 lørdag 1. desember, på Aagaards Plass. Her vil barna få anledning til å møte selveste julenissen, som vil dele ut en liten gave til alle barna, sier Teien, og legger til at Sandefjord Brass Symposium vil spille julesanger, slik at alle skal komme skikkelig i stemning.

Nissen kommer

Det er på Aagaards Plass at selveste nissen stiller opp, og han blir naturligvis med i fakkeltoget til Torvet.

– Fakkeltoget drar fra Aagaards Plass klokka 16.00. Det har vært veldig mange med i dette toget de siste årene, og det blir bare flere og flere. Det synes vi er koselig, sier Teien.

Det saktegående toget bruker all den tida små bein trenger for å gå til Torvet, der man regner med å være framme cirka 16.20. Sandefjord Brass Symposium sørger for julemusikken på vei mot Torvet.

Celebert besøk

– På Torvet skjer den offisielle åpningen av julegatene og julemarkedet. Ordfører Bjørn Ole Gleditsch skal, som vanlig, tenne årets julegran, sier den daglige lederen.

Sandefjord Byen Vår er i år arrangør sammen med Lionsklubbene i Sandefjord, som har slått på stortromma og fått selveste Anita Hegerland til juleåpningen. Hun feirer 50 år som artist. Anita, som er fra Sandefjord, debuterte i hjembyen som lita jente. Nå skal hun glede de unge som møter fram på Torvet denne desemberdagen.

– Anita skal synge to sanger, blant annet O helga natt, akkompagnert av en gitarist og Sandefjord bys egen Nils Mathisen på keyboard. Etterpå får barn – i alle aldre – anledning til å ta seg en tur og to rundt juletreet. Anita Hegerland skal lede allsangen rundt treet, sier Teien.

Håper på mange barn

Hvis været har vært fint 1. desember, har det vært mange hundre barn med på arrangementet de siste årene.

– Hvis det skulle bli mindre bra vær, er det bare å kle godt på seg. Jeg oppfordrer flest mulig til å delta i denne tradisjonelle juleåpningen, sier Teien.

Julemarked og Bondens Marked

Mange savnet det tradisjonelle julemarkedet da det ble borte for noen år siden – så mye at folk ville ha det tilbake. Derfor var det tilbake i 2017. Også i år blir det julemarked.

– Det blir 12–15 boder med egenproduserte julegaver og andre juleprodukter, som kaker, håndarbeid, kortreist mat og mange andre juleartikler, sier Elisabeth Teien.

Julemarkedet har åpent tre helger i desember: Lørdag og søndag 1. og 2. desember, fredag, lørdag og søndag 7–9. desember og endelig fredag til søndag 14–16. desember. Fredag og lørdag vil markedet være åpent mellom 11.00 og 17.00, mens det er åpent mellom 13.00 og 17.00 på søndager.

I tillegg vil Bondens Marked også ha sine boder på plass lørdag 1. desember, mellom klokka 10.00 og 15.00. De skal kun være her den ene dagen.

Kommentarer til denne saken