Så mye har vi handlet for – hittil

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nordmenns iver etter å kjøpe julegaver har allerede nådd svimlende summer.

DEL

Julehandelen har kommet godt i gang, og allerede før Black Friday hadde vi kjøpt julegaver for til sammen 3,5 milliarder kroner.

Gaver på nett

Denne helgen er det ventet at julegavekjøpene skyter ytterligere fart. På grunn av Black Friday og Cyber Monday er det ventet at netthandelen vil utgjøre en stor del av gavene vi velger. Disse dagene markerer den offisielle starten på julehandelen, og mange butikker senker prisene sine kraftig.

LES OGSÅ: Kjøper julegaver på Black Friday

Hittil er 30 prosent av årets julegaver kjøpt på nett.

– Netthandelen får stadig større betydning for den totale julehandelen, og norske forbrukere sier at de totalt kommer til å handle for over fire milliarder på nett, sier netthandelsekspert Kristin Anfindsen hos Postnord.

LES OGSÅ: Avtaler pris på julegaver

1 av 2 nordmenn

Julehandelen på nettet ser i år ut til å bli større enn noensinne. Nordiske forbrukere kommer til å netthandle julegaver til en verdi av 18,4 milliarder kroner, ifølge den årlige undersøkelsen der PostNord tar temperaturen på julehandelen.

Frem til 21. november hadde én av tre av innbyggerne i Norden allerede handlet julegaver. Hvor langt man har kommet med julegaveinnkjøpene varierer mellom landene.

LES OGSÅ: Her blir det bestilt fire julagaver i sekundet

Nesten halvparten av nordmenn har for eksempel allerede handlet julegaver, mens bare drøyt hver femte danske har påbegynt disse innkjøpene.

Klær, bøker og hjemelektronikk er blant de produktene som flest forbrukere i Norden har julehandlet på nettet hittil i år. (ANB)

Artikkeltags