Hallo i kalenderluken Sandefjord!

Kultur(l)uker: Hvalkjæftens motto «Blott til lyst» kommer til å sette preg på sentrumsnære strøk i Sandefjord de neste ukene. Begge Foto: Olaf Akselsen

Kultur(l)uker: Hvalkjæftens motto «Blott til lyst» kommer til å sette preg på sentrumsnære strøk i Sandefjord de neste ukene. Begge Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag åpner Mannskoret Hvalkjæften den første luka i det som trolig er den eneste julekalenderen i sitt slag.

DEL

24 dager, 24 luker, 24 steder og 24 kulturarrangementer. Det er fasiten for det som formelt heter «Mannskoret Hvalkjæftens kulturelle julekalender».

Helt konkret betyr kulturdugnaden, som de livsglade korherrer gjør i samarbeid med Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjord kommune og Sandefjords Blad, at to representanter for koret hver bidige dag i adventstida, åpner en luke i ett av byens forretningslokaler, eller på et offentlig sted i sentrum.

Fram til 13. desember er klokkeslettet 17.00. Deretter klokka 18.00. Hva som skjuler seg bak luka, forblir en hemmelighet som først blir avslørt i Sandefjords Blad samme dag som luka åpnes og på sb.no kvelden i forveien.

Men det som er sikkert, er at vi får hilse på nye artister hver dag.

– Stedene og innholdet varierer fra dag til dag, men formen er den samme. Vi avspiller en lukefanfare og introduserer innholdet i luka. Det kan være alt mulig og slettes ikke bare sang, sier en hemmelighetsfull hvalkjæft, Frode Anmarkrud.

Gi etter evne

I teorien kan du med andre ord få 24 unike kulturopplevelser fra nå og fram til jul, bare ved å rusle en ettermiddagstur i Sandefjord sentrum. Så langt veldig bra, men det blir bedre.

For, samtidig får du også muligheten til å hjelpe sandefjordfamilier med begrenset økonomi til en gratis sommerferie på Knattholmen til sommeren.

Ved hver lukeåpning er Fjorden Sanitetsforening til stede med bøssene sine. Alle gir etter evne og ønske.

Det blir en god porsjon galskap. Det kommer til å skje mye gøy i Sandefjord de neste 24 dagene

Blott til lyst

Den første luka er det mannskoret selv som åpner. Det skjer i Sandefjords Blads lokaler i Storgata 4 i dag klokka 17.00.

 • LES OGSÅ:

   Mannskoret Hvalkjæften, vil fortsette sin tradisjon med å underholde på Preståsen 17.mai

  Og tro ikke at kjolen må være strøket, nesen pudret eller at pomaden er sirlig fordelt i håret for at du skal kunne bivåne moroa. Det er tross alt Hvalkjæften som står bak. Det betyr at alt skal være «blott til lyst», som det heter i korets statutter.

  – Det blir en god porsjon galskap. Det kommer til å skje mye gøy i Sandefjord de neste 24 dagene, sier Anmarkrud.

  Han er nøye med å understreke at kalenderen ikke handler om å promotere koret, men å bidra til en god sak, og til å rette velfortjent søkelys på Sandefjords øvrige kulturaktører.

  Julekalenderen

  • Hvalkjæftens julekalender er et samarbeid mellom Hvalkjæften, Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.
  • En stor kulturdunad gjennom hele førjulstida.
  • Kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.
  • Hva, hvor og når blir presentert i SB dagen før lukeåpningen.
  • Gratis arrangement, men bidra gjerne i Fjorden Sanitetsforenings innsamlingsaksjon. Pengene går til sommerferie for familier med begrenset økonomi.

  Artikkeltags