Slikt blir det i hvert fall julemusikk av.

«Hold ut bare litt til nå (for snart er jula over)» kan trygt plasseres i sjangeren for annerledes julemusikk.

Skråblikk på julestresset

Den lett satiriske teksten var opprinnelig skrevet som en petit i Sandefjords Blad av kulturjournalist og bassist Bjørn Tore Brøske, og han sier:

– Ja, kanskje det er på tide med en fornyelse av de tradisjonelle julesangene vi hører år etter år i norsk radio? Jula bør være tid til refleksjoner og omtanke, men for mange er dagene, ukene og månedene fram mot 24. desember først og fremst forbundet med stress, kav og urealistiske forventninger. Handelsstanden har gjort jula til en kjøpefest, mens artistene står i kø for å synge i kirkene - mot god betaling, selvsagt.

KLIKK HER FOR Å HØRE «HOLD UT BARE LITT TIL NÅ (FOR SNART ER JULA OVER»)

Kommentar og klisjeer

«Hold ut bare litt til nå (snart er jula over)» er duoen To vise menn sin kommentar til dette, samtidig som de gode klisjeene som er med på å skape julestemningen underveis, er intakte.

Via Facebook ble Brøskes tekst fanget opp av hans tidligere journalist- og musikerkollega i Bergen og frontmann i rockebandet Allison, Rolf Erik Veland.

– Han mente teksten burde bli tonesatt, og ble prompte utfordret av meg til å påta seg jobben med dette, forteller Brøske.

Video og Spotify

Resultatet ble så bra at de to bestemte seg for å gi ut julesangen. De ga seg selv bandnavnet To vise menn, og i løpet av noen dager i oktober ble «Hold ut bare litt til nå (for snart er jula over)» innspilt i Beatstone Studio i Bergen.

Der ble de assistert av de tre gode hjelperne Ingvar Andreassen (gitar og kor), Per Anders Hjelseth (keyboards og kor) og Leif August Larsen (trommer).

Nå er den moderne julesangen allerede lansert på YouTube, og i løpet av få dager blir den å høre på Spotify og andre digitale kanaler.