Julenissene våre får du aldri, «mister» korona!

NEDE FRA LOFTET: Julenissene våre (her er et lite knippe av dem) kom ned fra loftet denne uka. I år ble det nemlig rekordtidlig julepynting på hjemmebane. Mye «takket være» koronasituasjonen. For det er koselig å ha nissene framme når situasjonen er som den er.

NEDE FRA LOFTET: Julenissene våre (her er et lite knippe av dem) kom ned fra loftet denne uka. I år ble det nemlig rekordtidlig julepynting på hjemmebane. Mye «takket være» koronasituasjonen. For det er koselig å ha nissene framme når situasjonen er som den er. Foto:

Det snakkes om at koronaviruset kan ødelegge julefeiringen. Ja, at vi muligens må droppe julefeiringen med storfamilien i år. Da må vi kanskje tenke litt alternativt under julemiddagen, eller?

DEL

Fritt fram Nå er det fortsatt en stund til at kalenderen viser 24. desember, men det lakker og lir mot jul. Og like sikkert som at jeg fortsatt ikke har startet på julegavehandlingen, er det at koronaviruset ikke er borte innen den tid. Nei, det hersens viruset tar, dessverre, ikke juleferie.

Kanskje det hjelper om alle sender brev til selveste julenissen? Og alle ønsker seg det samme. Nemlig at han fjerner virusets eksistens fra jordens overflate? Neppe. Han klarer nok ikke å hamle opp med dette viruset selv om han kan titulere seg som julenissen.

Det har blitt nevnt flere ganger at det spøker for julefeiringen. Statsminister Erna Solberg har advart om at julen kan bli mindre gledelig enn vanlig dersom ikke alle holder seg til smitteverntiltakene. Smittetallene har tikket oppover de siste ukene, og rundt i hele Norge meldes det om røde byer og økt smitte. Også her i Sandefjord. Denne uka er det meldt om flere nye smittetilfeller her. Fasiten onsdag var at totalt 164 innbyggere i Sandefjord har fått påvist koronaviruset siden mars.

I starten av november ble det meldt om at Norge er i starten på andre smittebølge. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. Regjeringen innfører derfor nye nasjonale smitteverntiltak, kunne man lese på regjeringen.no. Erna ba oss om å være mest mulig hjemme, og ha minst mulig sosial kontakt.

Hvordan situasjonen er i midten av desember, rettere sagt 24. desember, gjenstår å se. På hjemmebane har vi så vidt begynt å snakke om julefeiringen. Ungene lurer på hva som skal skje i år. Skal vi være hjemme? Skal vi ha gjester, og hvem kommer i så fall? Må vi feire alene? Hva skal vi spise? Kommer julenissen? Spørsmålene er mange. Som mamma er jeg vant til å gi dem svar på det meste. Og vet jeg ikke svaret, spør vi vår gode «venn» Google.

Men nå vet jeg ikke hva jeg skal svare ungene. Faktum er at det er ingen som vet noe nå. Heller ikke søkemotoren Google. Men jeg kan i hvert fall svare følgende: 1. Vi skal være hjemme, og vi får kanskje besøk. 2. Julenissen kommer nok, bare dere er snille og husker å sende brev. 3. Vi skal spise noe godt (men nei, vi kan ikke ha pannekaker til middag på julaften).

Og – jeg kan love ungene én ting. Uansett om koronasituasjonen setter begrensninger eller ikke, så har vi julenissene våre. De fleste av dem har allerede kommet ned fra loftet, ettersom vi har pyntet rekordtidlig i år. For julenissene våre får du aldri, «mister» korona! Bare glem det! I år blir det faktisk flere enn vanlig. Ja, vi får tenke alternativt, og kompensere manglende gjester med julenisser.

Med andre ord blir det å spennende å se hvem som til slutt ender opp på stolene rundt middagsbordet på julaften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.