Kan vi droppe kantslåtten i år?

Artsmangfold langs veien

Artsmangfold langs veien Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kan Sandefjord kommune i år bli beste kommune når det gjelder å bevare biologisk mangfold og sørge for at pollinatorene har gode vekstvilkår? Kan vi rett og slett droppe den kommunale kantslåtten?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Veigrøfter, åkerkanter og enger er viktige områder med rikt artsmangfold som fremmer vekstvilkår for de fire viktige inntektsgruppene, bier, blomsterfluer, biller og sommerfugler som er viktige for all pollinering av matplantene vi mennesker spiser.

Sandefjord kommune bruker mange kroner på å fjerne blomster, gress, kratt og småtrær langs veikantene. Kantslått har selvfølgelig flere viktige formål, men fører dessverre til skader på plante- og dyrelivet. De siste årene har kantslått langs kommunens veier og i friområder økt.

Vår miljøvernminister Ola Elvestuen sier følgende: «Tap av artsmangfold er et av vår tids største miljøproblemer»

Sandefjord Venstre ønsker derfor at Sandefjord kommune må reagere. Vi må sørge for at skadeomfanget i områder med rødlistede blomsterplanter og viktige pollinatorer minimeres. Kantslått av veikanter i gråvær eller på natta er en ren massakre fordi insektene som har satt seg til for hvile har slått av varmeproduksjonen og har ingen mulighet til å flytte unna. Der kantslått er nødvendig for å bevare trafikksikkerheten bør denne kantslåtten foregå på dagtid.

Kjære Sandefjord kommune – la oss bli en foregangskommune hvor kantslåtten behandler veikantene på en biologisk mer akseptabel og skånsom måte. Kantslått i juni har så godt som alltid negative konsekvenser for planter og insekter videre utover sommeren.

I år vil vi ikke se snauklipte og livløse veikanter midt på sommeren i Sandefjord kommune. La grøftene leve! La humla suse! La Sandefjord bli best på å ta vare på småkrypa!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken