Ja, eller hvilken vei bør du egentlig velge om noe haster nattestid? Kan vi stole på E18?

Sandefjords Blad har i sommer flere ganger skrevet om en gruppe ungdommer som tar høy risiko med bil og mc. Tar seg til rette på områder. Kjører fra politiet i høy fart - og med høy risiko. Som saboterer politiets arbeid. Grenseløst?

Er alt det samme miljøet? Er det flere grupperinger? Hvem er disse folka?

Vanskelig for oss utenforstående å vite noe om. Men vi er der at vi nå som samfunn må diskutere de ytre fakta - før dette bærer enda verre av sted.

De har ved flere anledninger også sperret E18 på nattestid for å råkjøre uforhindret. Sist vi skrev om det var da Helene var på vei hjem fra jobb sist fredag klokka 2330 og kjørte nordgående retning fra Fokserød.

Et par hundre meter nordover stanser trafikken helt opp. Grunn? Ungdommer i oransje hettegenser sperret veien. Det som så ut som 18-20 biler skulle bruke hovedfartsåren til motorsport. Det ble kjørt piruetter i veibanen. Så skulle det kappkjøres.

Helene ville hjem og tillot seg å tute på ungdommene da hun trodde de var ferdige. Da hadde hun stått slik i 10-15 minutter. Det skulle straffe seg.

Da slo en av aktørene håndflatene hard ned i panseret slik at det fikk bulker.

Det ble ringt etter politiet da hendelsen fant sted. De kom ikke mens Helene var der.

Det ble ringt etter politiet da Helene var hjemme, for at de i det minste kunne ta fingeravtrykk fra panseret til bilen til Helene. Men det var de ikke interessert i. For hun fikk faktisk til slutt kjøre videre.

Men da ble hun passert av to biler som kjørte kjempefort og en motorsykkel som kjørte på bakhjulet.

Livsfarlige situasjoner for de involverte. Livsfarlig for de som tilfeldigvis er i nærheten.

Hvilke dødsfall skal vi få?

Jeg lurer på om dette miljøet ville slippe fram en fødende kvinne eller en ambulanse dersom det kom til det?

Skal slike vurderinger overlates til personer som allerede har vist at de mangler enhver evne til risikoforståelse?

Det er vel og bra at leder Knut Smedsrud i utrykningspolitiet sier han er interessert i å inndra involverte biler. Men er det nok?

Kanskje burde vi som samfunn trykke på en langt større knapp?

Skulle det dessuten vise seg at mindreårige er involvert, håper jeg barnevernet også interesserer seg for dette bilmiljøet. Vi har ikke råd til å miste flere barn.