Gå til sidens hovedinnhold

Eierne fikk bare den ene av to katter hjem fra kattepensjonatet: – Nemo er ikke seg selv etter at Molly forsvant

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere har ringt og trodd at de har funnet forsvunnede Molly, men nei. Katten er og blir borte. Familien på fire som eier Molly, frykter for helsa til det nyresyke kjæledyret.

Da ekteparet Lene-Kristin og Geir Morten Sæther skulle hente de to kattene de hadde plassert hos Toves Kattepensjonat noen dager mens de ferierte i Bø i Telemark, fikk de bare med seg Nemo hjem.

Molly hadde forsvunnet.

– Hadde det vært en teknisk feil – et hull i nettingen eller et åpent vindu – hadde saken vært en annen. Men det har skjedd på grunn av sløvhet og er direkte min feil, uttalte Jan Åge Holand, eier av Toves Kattepensjonat i Krokenveien i Sandefjord, til Sandefjords Blad i slutten av juli.

LES OGSÅ: Grevling skal ha spist katt: – Jeg hørte dødsskrikene fra katten

– En høyt elsket katt

Nå er det rundt to uker siden ekteparet Sæther fikk vite at katten deres var borte.

– Hun er en høyt elsket katt som vi savner veldig, sier Lene-Kristin Sæther.

–  Vi har hatt henne fra hun var fem dager gammel – jeg flasket opp kullet på fire kattunger. Nå er hun 13,5 år, sier hun.

Etter at avisa omtalte saken i juli, har familien på Åsane i Sandefjord fått mange henvendelser fra folk som tror de har sett Molly, som holder avstand til fremmede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– De har fortalt om sky katter og tamme katter de mener ligner på Molly. Men nei. Vi er uansett veldig takknemlige for at folk engasjerer seg og ønsker å hjelpe oss, sier Geir Morten Sæther.

LES OGSÅ: Frykter at dumpe-sesongen er rett rundt hjørnet

– Veldig bekymret

Hver dag siden de fikk vite at Molly forsvant, har ekteparet og deres to sønner lett etter Molly.

– Vi har vært ute tidlig om morgenen og sent på kvelden, og syklet og gått rundt i skog og mark. Hunden vår markerte på et sted der vi tror Molly kan ha vært, men vi aner ikke hvor hun nå befinner seg, sier matfar.

På grunn av en nyresykdom går Molly på spesialfôr.

Nemo er mer passiv og spiser også mindre enn før. Han savner Molly, han også.

Geir Morten Sæther, matfar

 

– Siden hun er sky, tror vi ikke hun oppsøker fremmede for å få mat, i hvert fall ikke før hun blir desperat nok. Men vi er veldig bekymret for allmenntilstanden hennes. Vi frykter at hun blir svakere og svakere før hun rekker å finne veien hjem, hvis hun er i stand til det, sier Geir Morten Sæther.

Savner vennen sin

Hunden Balto, hannkatten Nemo og hunnkatten Molly er ifølge Sæther veldig gode venner. Begge kattene er sterilisert.

– Alle tre har hengt mye sammen, vært med oss på tur og lekt sammen. Vi merker at særlig Nemo ikke er seg selv etter at Molly forsvant. Han er mer passiv og spiser også mindre enn før. Han savner Molly, han også, sier matfar.

Hele familien Sæther er triste over at deres kjære katt gjennom drøye 13 år er borte. Geir Morten Sæther håper folk i Sandefjord vil fortsette å holde utkikk etter Molly.

– Vi er veldig glad i alle dyra våre. Derfor gir vi ikke opp letingen, slår han fast.

Kommentarer til denne saken