Avslutter Kirkefestdagene 2015 og lover strålende slutt

Sølvstruper på fransk: Sølvguttene gjestet Sandefjord før jul i fjor. Lørdag er de på plass i Sandefjord kirke igjen. 	Arkivfoto: Olaf Akselsen

Sølvstruper på fransk: Sølvguttene gjestet Sandefjord før jul i fjor. Lørdag er de på plass i Sandefjord kirke igjen. Arkivfoto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et tre uker langt kirkefestspill er snart ved veis ende for Svein Rustad og MiSK. Lørdag og søndag blir det full rulle i Sandefjord kirke.

DEL

– Nå er det siste innspurt. Vi går ut av en festival som har hatt evigheten som et tema. Vi går ut av festivalen, men videre inn i tiden og evigheten, sier Svein Rustad.

I tre uker har MiSK (Musikk i Sandefjord kirke) vært i full sving med Kirkefestdagene. 17. oktober hadde festivalen første konsert i Hjertnes.

Søndag er den tiende festivalen ved veis ende for denne gang. Men i avslutningshelga står det litt av hvert på programmet, som kirkefestgeneralen håper vil falle i smak for mange.

Hør Faurés «Requiem»!

Lørdag klokka 17 er det fransk aften i Sandefjord kirke.

Men dagen åpner først klokka 12 med en «orgelhalv- time» med slottskirkeorganist Lars Notto Birkeland.

Noen timer senere er det altså duket for en storstilt konsert med blant andre Sølvguttene og Sandefjord Kammerkor.

– Vi setter opp ett av kirkehistoriens vakreste verker, Gabriel Faurés «Requiem». Fauré var en fransk komponist som skrev ubeskrivelig vakkert. Det kommer til å bli veldig flott med både kor og orgel. Stykket hører litt til års- tiden også, med allehelgens- dagen som vi nettopp har lagt bak oss. Jeg kan love en veldig fin konsert med levende lyst og stor musikk, forteller Svein Rustad.

Maler om natta

Like etter at konserten er over, tar kunstner Verena Waddell over kirkerommet.

Gjennom natta skal hun male et nytt maleri til tonene fra Chopins nokturner. Resultatet blir vist fram søndag formiddag.

– Hun starter med maleriet umiddelbart etter at konserten er over, og hun skal male seg gjennom hele natta. Temaet for maleriet er evigheten. Jeg er veldig spent på resultatet. Bildet har vi da med oss siste dag av festivalen, sier Rustad.

Og siste dag blir det gudstjeneste klokka 11 hvor ungdommen er i fokus. Ungdomskoret SingIn er med. Klokka 18 er det avslutningsforestilling for Kirkefestdagene, sammen med Litteraturuka i Vestfold.

– Det blir et stort arrangement knyttet opp mot litteratur og musikk. Jeg håper så mange som mulig kommer i helga, sier Rustad.

Artikkeltags