Nå skal du se etter oransje bokser

SYNLIGE: Eric Laetare, administrasjonsleder i Kirkens Bymisjon Vestfold, forteller at de ønsker å bli mer synlige.

SYNLIGE: Eric Laetare, administrasjonsleder i Kirkens Bymisjon Vestfold, forteller at de ønsker å bli mer synlige. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kirkens Bymisjon satser stort på klesinnsamling.

DEL

I 2017 skal Kirkens Bymisjon i Vestfold satse enda mer på innsamling av klær, sko og tekstiler. Innsamlingsarbeidet startet for et par år siden, men på grunn av stor etterspørsel fra innbyggerne, blir det nå flere ombrukscontainere.

LES OGSÅ: – Byskolen bør bli modell for andre

Økt synlighet

Det er i dag 26 containere i Vestfold, men nå er målet 100 stykker. Det er ifølge Eric Laetare, administrasjonsleder i Kirkens Bymisjon Vestfold, gjort flere steder i landet med stor suksess, derfor ønsker de å gjøre det samme i Vestfold.

– Vi ønsker økt synlighet og tilstedeværelse i fylket, dette er også noe innbyggerne selv ønsker. Arbeidet med hvor containerne skal stå er i full gang, og vi mottar tips eller ønsker om hvor disse skal stå med stor takk, sier Laetare.

LES OGSÅ: Fikk hjelp til å hjelpe

Sentrale plasser

Ikke bare øker Kirkens Bymisjon antall containere, de skifter også farger for å gjøre boksene mer synlig for folk.

– Nå er det ikke lengre grå bokser du skal se etter, men oransje. De blir både mer synlige og plassert på sentrale plasser rundt om i fylket.

Miljø-gevinst 

Klærne, skoene og tekstilene som blir tatt opp fra containerne blir solgt til et firma i Polen, som igjen selger disse klærne i bruktbutikker i landet.  Laetare forteller at Kirkens Bymisjon har gjort undersøkelser for å se om dette er en etisk god løsning. Leatare har selv vært i Polen og sett hvordan dette foregår.

– Dette har en miljø-gevinst for Norge, og en gevinst for Polen fordi de får mulighet til å skape trygge og gode arbeidsplasser for sine innbyggere. Pengene vi får inn for videresalget, går til vårt arbeid.

LES OGSÅ: Avhengige av de frivillige for å mette 9.000 munner

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken