(Tønsbergs Blad)

Nylig har også Opel-forhandler Mobile åpnet forretning på andre siden av Semslinna, i nabolokalene til nyoppussede Bilia. Det er heller ikke lenge siden Vestfold Auto flyttet inn i nabobygget til Toyota Bilia.

Fem butikker og syv bilmerker er dermed samlet like ved Jarlsberg Travbane: BMW, Lexus, Opel, Toyota, Honda, Citroen og Nissan.

– Nå som Toyota og Lexus også er på plass har Tønsberg fått et unikt bilmiljø midt i Vestfold, sa Tønsberg-ordfører Petter Berg da han mandag klippet snoren og erklærte nybygget for åpnet.

LES OGSÅ: Nye Toyota Prius: Forbedret hybridikon

To nye anlegg

4.500 kvadratmeter; en butikk for Toyota og en for Lexus; dekkhotell for 6.000 biler; stort nytt verksted; vaskehall; felles skadesenter for virksomhetene i Tønsberg og Horten:

– Det er ikke lenge siden vi åpnet det nye anlegget i Horten heller, så nå har vi to moderne anlegg med god kapasitet, sa Toyota Bilia-sjef Even Karlsen under åpningen.

I Vestfold er Toyota Bilia forhandler for det japanske merket i nordfylket. Toyota Sandefjord AS på Pindsle er den lokale forhandleren i Sandefjord, mens Funnemark er lokal forhandler i Larvik.

Toyota Bilia står også bak Lexus Vestfold, premium-merkets eneste forretning i fylket. Den ligger altså i det samme nybygget som Toyota-forretningen ved Jarlsberg Travbane.

LES OGSÅ: Nå har det blitt lange ventelister på denne

 

– Mange detaljer

BMW-forhandleren for Vestfold ligger på den andre siden av Semslinna, men har samme eier som Toyota Bilia. Dette medfører samarbeid blant annet om dekkhotell.

Skadesenteret vil også gjøre jobber både for BMW-forhandleren, Lexus og for Toyota i Horten.

– Vi har et moderne og flott verksted. Det er bare å kræsje,  sa Even Karlsen med et smil under mandagens åpning.

Under bygging av en bilforretning er det verkstedsområdene som er mest komplekse å planlegge.

– Utrolig mange detaljer skal på plass. Blant annet har vi målt hvor mange meter hver enkelt mekaniker må gå for å gjøre jobben sin. Til sist handler det om å spare tid og jobbe effektivt, forteller Karlsen.

LES OGSÅ: Toyota tilbakekaller 15.000 biler i Norge

Prominente gjester

Til åpningen hadde Toyota Bilia invitert sine gode kunder, og i lokalet overvar et hundretalls mennesker snorklippingen for nybygget.

Til stede var også sjefen for eierselskapet, administrerende direktør Frode Hebnes i Bilia Personbil AS, sammen med blant andres sjefen for Toyota Norge, Alar Metsson.

Også gårdeier Jarlsberg Travbane Eiendom AS var tl stede ved daglig leder Øystein Dale, samt ordfører Petter Berg.

Toyota- og Lexus-forhandleren het tidligere Toyota Tønsberg-Horten AS, men ble nylig kjøpt av Bilia Personbiler AS.

Toyota-Bilia AS, som er det nye navnet, består nå av forhandlerne i Tønsberg og Horten, samt de avdelingene i Trøndelag som sorterer under tidligere Toyota Hell Bil AS.

Det nye selskapet har fem avdelinger i to fylker, og Even Karlsen er administrerende direktør for alle.