Gå til sidens hovedinnhold

UP-lederen om dekkskifte: – Det handler om sikkerhet

Artikkelen er over 3 år gammel

... men denne uken er UP litt snillere om du har god grunn til å ikke ha skiftet til piggfrie dekk.

Mange kjenner seg nok igjen i at fristen for å skifte fra piggdekk til sommerdekk kommer snikende og overrasker deg etter påsken. Hos Gjermundsen Auto kan de melde om at dagen er fullbooket.

– Her er det fullt kjør i hele dag, forteller daglig leder Gunnar Gjermundsen.

LES OGSÅ: Tidlig hjulskift – Vurder å beholde piggdekkene på

Viser skjønn

UPs distriktsleder for Vestfold Øystein Krogstad forteller at politiet viser skjønn dersom de stopper bilister med piggdekk i tiden framover.

– Særlig denne uken er folk fortsatt på tur til og fra fylket fra steder i landet hvor det fortsatt lønner seg å ha piggdekkene på. Derfor kommer UP til å, på samme måte som bilistene bør, bruke hodet og vise skjønn.

– Det gjelder som alltid at man skal sko seg etter forholdene, men dersom været fortsetter sånn som nå, vil vi bli strengere på det allerede neste uke.

Og det er ikke bare på trass at politiet blir strengere på at man skal skifte fra piggdekk.

– Dette handler om ens egen og andres sikkerhet. Dersom man kjører med piggdekk på det føret i har i dag har du nemlig dårligere gripeevne og bremsedistansen blir høyere enn om du kjører piggfritt.

LES OGSÅ: Tidlig hjulskift – Vurder å beholde piggdekkene på

Langt unna rekordåret

Mandag 9. april er siste frist for å sko om bilen til sommerføre. Selv om dagen som vanlig er fullbooket hos Gjermundsen Auto, kan ikke årets trykk sammenliknes med rekordåret 2016.

– Vi kan enkelt si at vi har nok å gjøre i dag med fullbookede timesbestillinger og stadig flere drop-in timer. Det er derimot på langt nært den travleste dagen vi har hatt noensinne. For to år siden hadde vi rundt 700 inkommende anrop i løpet av denne dagen.

– I år er det ikke like mye. Det virker som om folk har skjønt at det lønner seg å bestille time i forkant på nett i stedet for å satse på å få en drop-in time.

Siden 2016 forteller Gjermundsen at også flere og flere velger piggfrie vinterdekk enn før.

– Vi merker at flere og flere velger å kjøpe piggfrie vinterdekk, og de kan man fortsatt kjøre med i et par uker til. For oss merker vi at dette fører til en mykere overgang til sommersesongen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.