Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper opp Skien-firma

Artikkelen er over 4 år gammel

Tele Bil & Caravan (TBC) blir Autosentrum Norges nye søsterfirma. Nå har selskapet nedslagsfelt fra Agder til Oslo.

Formelt kjøper E 18 Holding AS, som eier bobilbutikken Autosentrum, 66 prosent av TBC, mens importør Kroken Gruppen AS erverver 34 prosent.

Autosentrum i Holmestrand har vokst siden oppstarten i 2014 og hadde i fjor en omsetning i underkant av 75 millioner kroner. Også TBC har blitt større de siste årene, og har gått fra en omsetning på 19 millioner i 2010 til rundt 50 millioner kroner i fjor.

– Nedslagsfeltet vårt blir nå fra Agder til Oslo. Vi tenker å knytte selskapene sammen etter hvert, men planene for det er ikke klare, sier påtroppende styreleder i E 18 Holding, Thor Stavnar.

Han sier at noe av planen er å få inn flere merker i varesortimentet.

Tar opp kampen

Holmestrand-selskapet har en vekststrategi, og muligheten bød seg da TBC-eier og daglig leder Harry Lindhjem signaliserte at han ønsket å trappe ned.

– Oppkjøpet gjør at vi blir en stor aktør i området, og vi vil ta opp kampen mot Askjem. Det er positivt at vi ligger i et område med flere gode aktører. Det gjør bransjen mer interessant for folk flest, sier Stavnar.

Les også: Odd Askjem gjør suksess med bobilhotellet: – Bobil er blitt trendy

Flere unge interessenter

Han forteller at de spesielt ser en utvikling i antallet unge interessenter som vil ha campingbil. Harrystempelet som har vært knyttet til bobil er borte, mener Stavnar.

– Man får eksklusive løsninger og har en frihet til å oppsøke verdens kroker som er helt unik. Man kan ta med seg skiene og reise på fjellet en uke, og så dra på golfferie den neste, sier Stavnar.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.