Klovnen Melvin skal løpe ett døgn i strekk for Barnekreftforeningen

FORNØYD: Melvin er glad i å løpe. Nå skal han til Bislett for å delta i et 24-timers løp.

FORNØYD: Melvin er glad i å løpe. Nå skal han til Bislett for å delta i et 24-timers løp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor la Petter Vabog klovnenesa på hylla, etter over 30 år som «Melvin Tix». Nå gjør han et siste comeback som klovn på løpebanen på Bislett.

DEL

Klovnen Melvin Tix har underholdt barn og unge i en årrekke, både her til lands og andre steder. I fjor bestemte sandefjording Petter Vabog seg for å pensjonere Melvin, etter 33 år med konserter og turneer.

Nå er Melvin imidlertid klar for å skape liv og røre en siste gang: På et 24-timers løp i Oslo. Hittil i år har han deltatt på flere lignende løp, senest på Runar i slutten av oktober, der han deltok på Backyard Ultra.

– Han ble litt overraska da han ble dratt opp i skogen på et uteløp, han er jo pensjonert, sier Vabog, og sikter til klovnekompisen som har fulgt han gjennom mange år.

Løper i kostyme

Lørdag 25.november blir etter alt å dømme siste gangen Vabog finner fram klovneparykken og de vide buksene. Sammen med over 150 andre løpere skal han tilbringe 24 timer på en innendørs løpebane på Bislett.

På grunn av belastningen på beina blir klovneskoene byttet ut med joggesko. Ellers stiller Melvin i fullt klovneantrekk når han inntar løpebanen.

– Heldigvis har jeg vide klovnebukser, legger Vabog til.

– Er seriøs

I tillegg til å lufte Melvin en siste gang, er håpet å samle inn mer penger til innsamlingsprosjektet «60 tusen – 60 mil – 60 år», som foreløpig har 113.000 kroner på konto. Disse pengene er øremerket trivselstiltak for Barnekreftforeningen.

Selv om Melvin er kjent for sine klovnerier, har det vært viktig for han å ta løpene seriøst.

– Noen trodde det kom til å bli tull og tøys i løypa på Backyard Ultra, men det ble det ikke. Melvin er seriøs, sier Vabog.

At klovnekarrieren er slutt for Vabog, har han for lengst funnet seg til rette med. Etter mange år som Melvin Tix var han klar for å la klovnen hvile.

– Melvin pensjonerte seg i fjor etter en konsertturnè i Danmark. Da hadde jeg holdt på i over 33 år, og det føltes greit.  Jeg har opplevd mye med han, og oppfylt alle drømmene jeg hadde, forteller Vabog.

Konkurrerer mot Løke

I tillegg til Vabog er det flere sandefjordinger som skal i ilden på Bislett 24 Hour Indoor Challenge. Frank Løke, Odd-Ivar Solvold og Rita Bach er påmeldt, og skal konkurrere mot den spreke klovnen.

For Vabog derimot, er ikke resultatet på løpet det viktigste.

– For meg handler disse løpene om å være på tur, det er meditasjon, og det er en test av egne grenser.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags