Gå til sidens hovedinnhold

Kollektivisme fremmer rasisme

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi setter pris på at AUF ønsker Liberalistene velkommen i kampen mot rasisme.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Roar Howlid fra AUF, Vestfold skriver imidlertid et lett forvirret tilsvar til vår tredjekandidat Anna Nachtsterns innlegg,  hvor hun skriver at Liberalistene gjerne skulle deltatt på markeringen mot rasisme da SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) var på besøk. Ettersom det var landsmøte den helgen kunne vi ikke delta.

LES OGSÅ: Derfor skulle jeg gjerne ha stått her

LES OGSÅ: Vi ville gjerne hatt dere der, Liberalistene

Unge Howlid konkluderer så med at Liberalistenes politikk fremmer rasisme og begrunner det med en lang tirade som blant annet inneholder påstander om at liberal narkotikapolitikk fremmer rasisme, at å redusere velferdsstaten er rasistisk og at vår politikk vil føre til større forskjeller, noe som også er rasistisk.

Kort sagt: Tror man ikke på alle Arbeiderpartiets dogmer, så jobber man aktivt for rasisme. Vi ser det slik: All historisk erfaring viser at det er kollektiv tenkning som fører til rasisme.

Tanken om at man skal bedømmes ut fra gruppetilhørighet istedenfor sine individuelle egenskaper. Denne kollektivismen får grobunn blant annet ved at staten tvinger innbyggerne til å betale for at politikerne skal se bra ut. Vi har den største respekt for alle som arbeider for at flyktninger skal redde livet fra despotenes forfølgelse og at arbeidsinnvandrerne skal ønskes velkommen. Men vi godtar ikke at vi som borgere skal tvinges av staten til å betale, via tvangsinndrevne skattepenger,  for noe som i utgangspunktet er bra. Hvis en idé er god, hvorfor skal man måtte tvinges til å betale for den? Hensikten helliger ikke middelet.

AUFs avsporing til diskusjon om politiske enkeltsaker tar bort det viktige poenget med Nachtsterns innlegg. Viktigheten av å bruke ytringsfriheten til å stå opp mot rasisme og hat må ikke snakkes ned, saken er for viktig til det.

ANDRE MENINGER:

SIAN står for mangfold

l  

Kommentarer til denne saken